Προς νέο ρεκόρ οδεύει η ισοτιμία του USD/TRY

Η τουρκική λίρα (TRY) συνεχίζει να δέχεται πιέσεις και να κινείται πτωτικά, γεγονός που ευνοεί την πορεία του USD/TRY, το οποίο ετοιμάζεται να φτάσει σε νέα ύψη. Στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, το ζεύγος άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα στην ιστορία του και, ενώ σημείωσε μια μικρή μείωση, δεν αποκλείεται να επανέλθει και να σημειώσει νέο ρεκόρ.

Ο μόνος λόγος που δεν έχει ακόμα σημειωθεί νέο ρεκόρ, εκτιμούν οι οικονομικοί αναλυτές, είναι η αναποφασιστικότητα των αγορών και η αναμονή των επικείμενων οικονομικών αποτελεσμάτων, που θα δώσουν μια καλύτερη εικόνα για την οικονομική πολιτική των ΗΠΑ και της Τουρκίας.

Οι κινήσεις του USD/TRY

Αυτή τη στιγμή το USD/TRY κινείται στα επίπεδα του 23.65 και 23.70. Η ισοτιμία του ζεύγους μειώθηκε στα παραπάνω επίπεδα, μετά από το νέο ρεκόρ που σημειώθηκε πριν μερικές ημέρες. Το TRY βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά, άλλωστε, και το USD εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία. Πλέον, όμως, οι αγορές και οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας την επόμενη ευκαιρία.

Η ευκαιρία αυτή ενδεχομένως έρθει τις επόμενες ημέρες. Αν και τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ προκαλούν ανάμεικτα συναισθήματα, οι ανακοινώσεις για την πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας πιθανόν θα δώσουν νέα ώθηση στους αγοραστές. Αντίστοιχα, περιμένουμε ανακοινώσεις και για τις πρωτοβουλίες της τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία καλείται να αντιμετωπίσει τη νέα κατρακύλα της λίρας. Στην περίπτωση, όμως, που οι αρμόδιοι επιμείνουν στις ανορθόδοξες μεθόδους τους, τότε δεν αποκλείεται να δούμε νέο ρεκόρ ανόδου στην πορεία του USD/TRY.