Προς ολοκλήρωση οδεύει η ανοδική πορεία του GBP

H αγγλική λίρα ακολούθησε μια σταθερά (και κατά χρονικά διαστήματα εντυπωσιακή) ανοδική πορεία την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία κορυφώθηκε μετά το αποτέλεσμα των εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πλέον, όμως, η πορεία αυτή μοιάζει να φτάνει να φτάνει στο τέλος της, σχηματίζοντας μια διπλή κορυφή στο ανώτατο πεδίο των τιμών.

Αναλυτικότερα, το αποτέλεσμα των εκλογών έστειλε ακόμη πιο ψηλά την τιμή του GBP, όπου συναντά πλέον ισχυρά επίπεδα αντίστασης. Η ανοδική πορεία, μάλιστα, επιχείρησε να συνεχιστεί και μετά την πρώτη αντίσταση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια διπλή κορυφή στα διαγράμματα που δείχνουν την πορεία της. Η διπλή κορυφή είναι ένα σχήμα Μ που εμφανίζεται όταν η τιμή ενός νομίσματος βρίσκει αντίσταση και ετοιμάζεται να ακολουθήσει καθοδική πορεία, αντιστρέφοντας την τάση.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, η εντυπωσιακή ανοδική πορεία του GBP φτάνει στο τέλος της, μετά από μια εξαιρετική εβδομάδα. Η λίρα Αγγλίας ακολούθησε ανοδική πορεία τις τελευταίες ημέρες, παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές εμφάνιζαν αβεβαιότητα. Η υποστήριξη ήρθε από τα αποτελέσματα του PMI, αλλά και τα χλιαρά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ (ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την τιμή του GBP έναντι του USD), ενώ και το αποτέλεσμα των εκλογών (με καθαρή νίκη του Συντηρητικού Κόμματος) αποτέλεσε έκπληξη, σοκάροντας τις αγορές και στέλνοντας το GBP σε μια πορεία ανόδου, έως και κατά 200 pips!

Η πορεία αυτή, όμως, φαίνεται πως φτάνει στο τέλος της. Παρά την τεράστια μεταβλητότητα που απέκτησε τις τελευταίες ημέρες το GBP, σήμερα δημιουργήθηκε μια διπλή κορυφή στο 1.5500. Οι αναλυτές, λοιπόν, προβλέπουν πως επέρχεται καθοδική πορεία της τιμής του GBP, η οποία θα του στοιχίσει όσα κέρδισε τις τελευταίες ημέρες.