Προσωρινές τροποποιήσεις στις συναλλαγές ανακοίνωσε η XM

Οι επενδυτές που πραγματοποιούν συναλλαγές στην αγορά του forex ήδη έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα (ανάλογα και με το αντικείμενο των συναλλαγών τους) για δύο σημαντικά γεγονότα στο πολιτικό και οικονομικό ημερολόγιο: τις βουλευτικές εκλογές στη Νέα Ζηλανδία και τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία. Τα δύο γεγονότα έχουν αναμφισβήτητες οικονομικές προεκτάσεις και αναμένεται να επηρεάσουν την πορεία συγκεκριμένων χρηματοοικονομικών μέσων.

Ωστόσο, η XM κρίνει ότι μπορεί να υπάρξουν και αρνητικές συνέπειες στις αγορές, κατά τη διάρκεια των εκλογικών αναμετρήσεων, και όχι μόνο προειδοποιεί τα μέλη της για τους κινδύνους που ενδεχομένως αντιμετωπίσουν, αλλά προχωρά και σε κάποια προσωρινά μέτρα, ώστε να τα προστατέψει.

Προσωρινά μέτρα σε επιλεγμένα ζεύγη και προϊόντα

Αναλυτικότερα, η XM ενημερώνει τα μέλη της πως, εν όψει των εκλογών στη Νέα Ζηλανδία στις 23 Σεπτεμβρίου και στην Γερμανία στις 24 Σεπτεμβρίου, θα λάβει το εξής προσωρινό μέτρο: από την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, η απαίτηση περιθωρίου θα αυξηθεί προσωρινά στο 1% (με μόχλευση 100:1), και σε νέες θέσεις, αλλά και σε υπάρχουσες. Η αλλαγή αυτή θα ισχύσει μόνο για όσες θέσεις περιέχουν το δολάριο Νέας Ζηλανδίας (NZD), το ευρώ (EUR), καθώς και τον χρυσό και το ασήμι.

Το εν λόγω μέτρο θα είναι, βέβαια, προσωρινό και οι απαιτήσεις περιθωρίου θα επιστρέψουν στα συνηθισμένα επίπεδα, μέχρι τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017.

Tο προσωρινό αυτό μέτρο θα αρθεί πλήρως για όλες τις θέσεις και οι απαιτήσεις περιθωρίου θα επιστρέψουν στα κανονικά επίπεδα (σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της μόχλευσης του λογαριασμού του κάθε πελάτη) μέχρι τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017.

Τέλος, η XM προειδοποιεί τα μέλη της που θα διατηρήσουν ανοιχτές θέσεις κατά τη διάρκεια των προσεχών εκλογών, ώστε να βεβαιωθούν πως οι λογαριασμοί τους είναι επαρκώς χρηματοδοτημένοι, προκειμένου να αποφύγουν κάποια κλήση περιθωρίου ή κάποιο stop-out.