Προσωρινή άνοδος για το GBP/USD

Το GBP/USD φαίνεται πως απέδρασε, έστω και προσωρινά, από την πτωτική τάση που έφερε σε χαμηλότερα επίπεδα την ισοτιμία του και επιχείρησε να εδραιωθεί σε υψηλότερα επίπεδα. Η ισοτιμία του ζεύγους είχε πέσει έως και στα επίπεδα του 1.2588, εξαιτίας αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων που αφορούσαν το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά η πορεία του διορθώθηκε προσωρινά.

Αναλυτικότερα, η μεγάλη πτώση στην ισοτιμία του ζεύγους ήρθε μετά τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε το Ηνωμένο Βασίλειο. Η βιομηχανική και κατασκευαστική παραγωγή έπεσαν τον περασμένο Οκτώβριο, κατά 1,3% και 0,9%, γεγονός που εξέπληξε δυσάρεστα τις αγορές και έφερε πτώση στην ισοτιμία του GBP/USD.

Σύντομα, όμως, η ισοτιμία του ζεύγους επανάκαμψε και ακολούθησε ανοδική πορεία. Αρχικά ξεπέρασε το επίπεδο του 1.2600 και έπειτα προσπάθησε να ξεπεράσει το επίπεδο αντίστασης στο 1.2660. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει και έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 1.2588.

Οι οικονομικοί αναλυτές, πάντως, προβλέπουν πως δύσκολα θα καταφέρει το GBP/USD να ξεπεράσει τον επόμενό του στόχο. Και, σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, πιθανότατα έχει ήδη εξαντληθεί η ανοδική τάση και η ισοτιμία του ζεύγους έχει επανέλθει σε πτωτική πορεία.