Προσωρινή άνοδο σημειώνει η τιμή του χρυσού

Η τιμή του χρυσού δέχθηκε νέες πιέσεις τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας της μεγάλης ανόδου της ισοτιμίας του αμερικανικού δολαρίου (USD), με αποτέλεσμα να βρεθεί στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2020. Ωστόσο, τώρα κινείται ανοδικά, σε μια πορεία που επιτρέπει στους επενδυτές να εξασφαλίσουν κέρδη – τα κέρδη αυτά, όμως, θα είναι σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς προσωρινά.

Άλλωστε, οι προβλέψεις κάνουν λόγο για μια προσωρινή πτώση της ισοτιμίας του USD. Αν, λοιπόν, επιβεβαιωθούν, η πορεία του χρυσού θα είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με εκείνη του αμερικανικού νομίσματος, όπως συμβαίνει συνήθως.

Τα επόμενα βήματα στην πορεία του χρυσού

Αν και η σημαντική άνοδος του USD έφερε τον χρυσό στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2020, πλέον οι κινήσεις του είναι ανοδικές. Ωστόσο, κάθε κίνηση προς τα πάνω πραγματοποιείται με μικρή ώθηση και αρκετές επιφυλάξεις από πλευράς αγορών. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όσοι έχουν στηρίξει τον χρυσό καταφέρνουν να εξασφαλίσουν κέρδη τις τελευταίες ώρες.

Ωστόσο, οι προβλέψεις δεν παραμένουν θετικές. Οι αναλυτές της αγοράς κάνουν λόγο για νέα αύξηση της ισοτιμίας του USD, το οποίο θα προκαλέσει νέα πτώση στην τιμή του χρυσού, ακόμα και κάτω από τα επίπεδα των $1.600. Οι βασικοί παράγοντες που θα προκαλέσουν την πτώση αυτή, είναι οι κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (η οποία προσανατολίζεται σε νέα αύξηση των επιτοκίων), αλλά και μια σειρά από θετικές ανακοινώσεις που αναμένονται από την αμερικανική οικονομία.