Προσωρινή ανάσα από την πτώση για την τιμή του χρυσού

Η τιμή του χρυσού σημειώνει σταθερή πτώση τις τελευταίες τρεις ημέρες, καθώς οι επενδυτές δείχνουν την προτίμησή τους για το αμερικανικό δολάριο (USD), το οποίο ευνοείται από τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες. Ωστόσο, η σημερινή ημέρα έφερε μια προσωρινή ανάσα στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου, το οποίο παραμένει σταθερό στα επίπεδα των $1.880.

Πρόκειται για τη χαμηλότερη ισοτιμία από τις 29 Μαρτίου του 2022, η οποία προέκυψε μετά τη συνεχόμενη πτώση που έφεραν οι έντονες πιέσεις προς τον χρυσό. Το USD έχει πάρει τον έλεγχο και κινείται ανοδικά, γεγονός που δε μπορεί να ανακόψει προς το παρόν η πορεία του χρυσού.

Η πτωτική πορεία του χρυσού

Τις τελευταίες ημέρες, οι επενδυτές στην αγορά του forex έχουν δείξει την προτίμησή τους προς το αμερικανικό δολάριο. Οι αγορές έχουν αποκτήσει νέες ανησυχίες, εξαιτίας των φόβων για επέκταση της πανδημίας στην Κίνα, αλλά κερδισμένο είναι το USD. Άλλωστε, το αμερικανικό νόμισμα έχει καταφέρει να ενισχυθεί και χάρη στις εκτιμήσεις για την επερχόμενη ανακοίνωση τομών στην αμερικανική οικονομία από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα.

Με άλλα λόγια, οι επενδυτές επιθυμούν μεν συναλλαγές χαμηλού ρίσκου, αλλά προτιμούν το USD έναντι του χρυσού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του νομίσματος έναντι του πολύτιμου μετάλλου και, παρά τη μικρή ανάσα που πήρε σήμερα η ισοτιμία του, δεν αναμένεται να ακολουθήσει ανοδική πορεία. Άλλωστε, και άλλες εξελίξεις, όπως η εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk, που ενίσχυσε τους δείκτες των αμερικανικών χρηματιστηρίων, φέρνουν επιπλέον πιέσεις στην τιμή του χρυσού, αντί να την ανακουφίσουν.