Προσωρινή ανάσα για την τιμή του χρυσού

Η τιμή του χρυσού σταμάτησε να δέχεται πιέσεις σήμερα το πρωί και το άνοιγμα των αγορών τη βρήκε σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα. Ωστόσο, οι αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι το πολύτιμο μέταλλο απλά παίρνει κάποιες ανάσες, πριν ξεκινήσει ξανά να δέχεται πιέσεις.

Άλλωστε, η προσωρινή αυτή ανάσα της τιμής του χρυσού μοιάζει να οφείλεται στην αναμονή που τηρούν όσοι επενδύουν στο αμερικανικό δολάριο (USD). Το USD παραμένει σταθερό αυτές τις ώρες, κάτι που μπορεί όμως να σημαίνει ότι ετοιμάζεται για νέα άνοδο. Και αυτή η άνοδος θα προκαλέσει νέα πτώση στην τιμή του χρυσού.

Η τωρινή εικόνα της τιμής του χρυσού

Η τιμή του χρυσού δέχθηκε έντονες πιέσεις την προηγούμενη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε χαμηλότερα επίπεδα. Το άνοιγμα των αγορών τη Δευτέρα, όμως, έφερε την τιμή του πολύτιμου μετάλλου στα επίπεδα των $1.943 ανά ουγκιά. Η τιμή παραμένει σταθερά στα συγκεκριμένα επίπεδα, αλλά οι οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν ότι δε θα παραμείνει για πολύ εκεί.

Άλλωστε, οι αγορές ετοιμάζονται για νέα άνοδο του USD, η οποία με τη σειρά της θα φέρει νέες πιέσεις στην τιμή του χρυσού. Το αμερικανικό νόμισμα κινείται ανοδικά, όσο οι αγορές και οι επενδυτές έχουν πειστεί ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα προχωρήσει σε νέα αύξηση των επιτοκίων. Και, όπως είναι αναμενόμενο, κάθε άνοδος του USD φέρνει νέες πιέσεις στην τιμή του χρυσού. Προς το παρόν, πάντως, το USD παραμένει σταθερό και όλοι όσοι επενδύουν είτε σε αυτό είτε σε τιμές που επηρεάζονται από αυτό (όπως του χρυσού) διατηρούν επιφυλακτική στάση, αναμένοντας και μια σειρά από οικονομικά αποτελέσματα.