Προσωρινή αύξηση για την τιμή του χρυσού

Η τιμή του χρυσού κινείται ανοδικά τις τελευταίες ώρες, εξαιτίας μιας σειράς πιέσεων που δέχεται το αμερικανικό δολάριο (USD). Οι αναλυτές της αγοράς, όμως, είναι βέβαιοι ότι η άνοδος αυτή θα είναι προσωρινή και πως σύντομα το πολύτιμο μέταλλο θα ακολουθήσει ξανά πτωτική πορεία, η οποία μπορεί και να το φέρει στα χαμηλότερα επίπεδα της χρονιάς.

Συγκεκριμένα, η τιμή του χρυσού βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα επίπεδα των $1.669, αλλά οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για προσωρινά κέρδη. Άλλωστε, ο μόνος λόγος για την αύξηση στην ισοτιμία του πολύτιμου μετάλλου είναι η πτώση του USD, η οποία θεωρείται προσωρινή.

Η προσωρινή αύξηση της τιμής του χρυσού

Οι οικονομικοί αναλυτές, αλλά και οι επενδυτές στην αγορά του forex, παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις κινήσεις της τιμής του χρυσού και έχουν ήδη προχωρήσει σε προβλέψεις τις επόμενες κινήσεις της. Αυτή τη στιγμή, η τιμή βρίσκεται σε ανοδική πορεία, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα, αλλά οι αναλυτές θεωρούν ότι πολύ σύντομα θα βρεθεί το επίπεδο αντίστασης που θα προκαλέσει αντιστροφή της πορείας του. Άλλωστε, ο χρυσός δε μπορεί να εξασφαλίσει μεγάλα κέρδη αυτή τη στιγμή, εξαιτίας της παράλληλης ανόδου των χρηματιστηριακών δεικτών.

Και τα κέρδη που έχει εξασφαλίσει ο χρυσός τις τελευταίες ώρες, όμως, αναμένεται σύντομα να χαθούν. Η επάνοδος του USD σε υψηλότερα επίπεδα θεωρείται δεδομένη, εξαιτίας των προβλέψεων για τις επόμενες κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, προκειμένου να αντιμετωπίσει την αύξηση του πληθωρισμού. Και, όπως είναι φυσικό, μόλις το USD επανέλθει σε υψηλότερα επίπεδα, ο χρυσός θα επιστρέψει σε πτωτική πορεία, πλησιάζοντας ακόμα και τα χαμηλότερα επίπεδα της χρονιάς, κάτω από τα $1.615.