Προσωρινή η απότομη πτώση του Bitcoin

Ενώ το Bitcoin ακολουθούσε μια ανοδική πορεία τις τελευταίες εβδομάδες στην αγορά του forex, κάποιες δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell, προκάλεσαν χθες την απότομη πτώση του. Το BTC/USD κινούταν σταθερά προς τα υψηλότερα επίπεδα του 2019, έχοντας ξεπεράσει το όριο του 13.000, ωστόσο, αναγκάστηκε σε… άτακτη υποχώρηση, μετά τις συγκεκριμένες δηλώσεις.

Όπως φαίνεται, όμως, η πτώση της ισοτιμίας του BTC/USD ήταν προσωρινή και πλέον το κρυπτονόμισμα κινείται και πάλι ανοδικά, με σκοπό να κερδίσει ξανά το χαμένο έδαφος.

Οι δηλώσεις Powell και η απότομη πτώση του Bitcoin

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του μπροστά στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Jerome Powell, αναφέρθηκε και στο κρυπτονόμισμα που ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει το Facebook. O Powell ανέφερε ότι το Libra προκαλεί εύλογες απορίες και κινδύνους, όσον αφορά στη διαφύλαξη της ιδιωτικότητας, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, την προστασία των καταναλωτών και την οικονομική ισορροπία. Επιπλέον, αμφισβήτησε ανοιχτά την επιτυχία του σχεδίου του Facebook.

Αποτέλεσμα των δηλώσεων αυτών ήταν να επηρεαστούν αρνητικά όλα τα υπάρχοντα κρυπτονομίσματα, με το Bitcoin να δέχεται σοβαρά πλήγματα τις επόμενες ώρες. Η ισοτιμία του BTC/USD μειώθηκε κατά 7% και, από τα επίπεδα του 13.000 κατρακύλησε κοντά στο 11.000. Η πτώση συνεχίστηκε και τις βραδινές ώρες της Τετάρτης, αλλά σήμερα το πρωί η κατάσταση διορθώθηκε.

Η υψηλή ζήτηση για το Bitcoin, άλλωστε, επανήλθε και το BTC/USD βρήκε ένα επίπεδο στήριξης στο 11.200. Πλέον, η ανοδική πορεία του BTC/USD έχει επανέλθει και το ζεύγος κινείται ξανά πάνω από το 11.500.