Προσωρινή πτώση στην ισοτιμία του EUR/USD

Το EUR/USD κινείται πτωτικά τις τελευταίες ώρες, παραχωρώντας κάποια από τα κέρδη του, εξαιτίας κάποιων πιέσεων που δέχεται. Οι επενδυτές στην αγορά του forex τηρούν στάση αναμονής, η οποία έχει βλάψει την ανοδική πορεία των τελευταίων ημερών.

Πλέον, το ζεύγος κινείται στα επίπεδα λίγο πάνω από το 1.1000, αλλά προβλέπεται να συνεχίσει την πτωτική πορεία του. Οι οικονομικοί αναλυτές, όμως, αναφέρουν ότι η πτώση αυτή είναι προσωρινή και προβλέπουν πως σύντομα θα αντιστραφεί και το EUR/USD θα επιστρέψει σε υψηλότερα επίπεδα.

Οι εξελίξεις στην πορεία του EUR/USD

Τις τελευταίες ημέρες, το ευρώ (EUR) εκμεταλλεύτηκε τις πιέσεις που δεχόταν το αμερικανικό δολάριο (USD), προκειμένου να κερδίσει έδαφος. Η ισοτιμία του EUR/USD βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα της εβδομάδας, αλλά η παρουσία της εκεί ήταν προσωρινή. Σύντομα, ξεκίνησαν οι πιέσεις, με αποτέλεσμα να σημειωθεί υποχώρηση στο 1.1050 και πλέον η πτώση συνεχίζεται, κοντά στα επίπεδα του 1.1000.

Οι οικονομικοί αναλυτές, πάντως, θεωρούν ότι η πτωτική πορεία του EUR/USD θα αντιστραφεί σύντομα. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ευκαιρίες ανόδου της ισοτιμίας του, οι οποίες προκύπτουν κατά κύριο λόγο από την κοινή ευρωπαϊκή νομισματική πολιτική. Το EUR, άλλωστε, στηρίζεται από την αναμονή για την ανακοίνωση νέας αύξησης των επιτοκίων, μια απόφαση που αναμένεται να πάρει σύντομα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ωστόσο, μια τέτοια απόφαση δεν πρόκειται να παρθεί πριν τις 4 Μαΐου, γεγονός που σημαίνει ότι η πορεία του EUR/USD θα συνεχίσει να κινείται χωρίς σταθερούς ρυθμούς.