Πτωτικά κινείται το USD/JPY

Το USD/JPY βρίσκεται σε πτωτική πορεία τις τελευταίες ώρες, καθώς οι προβλέψεις για την ιαπωνική οικονομία είναι αρκετά αισιόδοξες – αλλά όχι για όσους επιθυμούν μια πιο επιθετική πολιτική που θα ευνοήσει τις επενδύσεις αυξημένου ρίσκου. Η πολιτική της Τράπεζας της Ιαπωνίας αναμένεται να παραμείνει σταθερή, με αποτέλεσμα πολλοί επενδυτές στην αγορά του forex να δείχνουν περισσότερη εμπιστοσύνη στο ιαπωνικό γεν (JPY) και να απομακρύνονται από το αμερικανικό δολάριο (USD).

Σήμερα το πρωί, άλλωστε, το USD/JPY έχασε αρχικά λίγα από τα κέρδη του, παρουσιάζοντας μείωση 0,2% στην ισοτιμία του. Η ισοτιμία έπεσε αρχικά στο 110.75 και έπειτα στο 110.50. Πλέον, η ισοτιμία κινείται ανάμεσα στα δύο επίπεδα, με τους επενδυτές και τις αγορές να περιμένουν νέες εξελίξεις.

Σήμερα κρίνεται η τύχη του JPY

Σήμερα, άλλωστε, αναμένεται να παρθεί η απόφαση των στελεχών της Τράπεζας της Ιαπωνίας για τη μελλοντική οικονομική πολιτική. Όσοι πραγματοποιούν συναλλαγές με αντικείμενο το USD/JPY θα γνωρίζουν σύντομα ποια ακριβώς πολιτική θα ακολουθήσουν οι υπεύθυνοι, αλλά σύμφωνα με τις προηγούμενες δηλώσεις του κυβερνήτη της Τράπεζας, αυτή δεν αναμένεται να αλλάξει.

Αναλυτικότερα, ο Haruhiko Kuroda δήλωσε πριν τη συνάντηση των στελεχών της Τράπεζας της Ιαπωνίας ότι δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στην πολιτική τους, όσο ο πληθωρισμός πλησιάζει στα επιθυμητά επίπεδα. Εξαιτίας αυτής της δήλωσης, η οποία προεξοφλεί το αποτέλεσμα της συνάντησης, το ιαπωνικό γεν ενισχύεται έναντι του δολαρίου και το USD/JPY κινείται πτωτικά.