Πτωτική τάση στα αμερικανικά χρηματιστήρια

Η χθεσινή ημέρα έκλεισε με αρνητικό πρόσημα στα αμερικανικά χρηματιστήρια, αφού όλοι οι βασικοί δείκτες παρουσίασαν μείωση. Ωστόσο, οι αναλυτές της αγοράς δε δείχνουν ιδιαίτερη ανησυχία, αφού η πορεία των δεικτών τις τελευταίες ημέρες ήταν σταθερά ανοδική και πιθανότατα θα επιστρέψει στα ίδια επίπεδα.

Την Τετάρτη, πάντως, τα αμερικανικά χρηματιστήρια είδαν πτώση των μετοχών και των δεικτών γενικότερα και οι επενδυτές δεν πείστηκαν ούτε από τις νέες δηλώσεις του Προέδρου Trump για την οικονομία.

Η πορεία των βασικών δεικτών των αμερικανικών χρηματιστηρίων

Μείωση παρουσίασαν και οι τρεις βασικοί δείκτες των αμερικανικών χρηματιστηρίων. Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε χθες στις 25.390,3 μονάδες, παρουσιάζοντας μείωση 21,22 μονάδων (0,08%). Αντίστοιχα, ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 26,8 μονάδων (0,36%) και έκλεισε στις 7.375,28 μονάδες. Ο δείκτης S&P 500, τέλος, έκλεισε 6,09 μονάδες χαμηλότερα (0,22%), στις 2.731,61.

Η παραπάνω εικόνα είναι ενδεικτική της πορείας των μετοχών των μεγαλύτερων εταιρειών των αμερικανικών χρηματιστηρίων, ωστόσο, δε φαίνεται να προβληματίζει τους οικονομικούς αναλυτές, οι οποίοι βασίζονται περισσότερο στην ανοδική πορεία των προηγούμενων ημερών και δε βλέπουν κάποια σημαντική αναστροφή της.