Πτώση σημείωσε η τιμή του πετρελαίου

Η τιμή του πετρελαίου σημείωσε πτώση τις τελευταίες ώρες, βάζοντας τέλος στην άνοδο που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Πλέον, η τιμή του μαύρου χρυσού κινείται σε χαμηλότερα έως και κατά $2 επίπεδα, εξαιτίας των φόβων για οικονομική ύφεση και μειωμένη ζήτηση.

Αυτή τη στιγμή, μάλιστα, η τιμή του πετρελαίου βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη του Μαρτίου και από τη στιγμή που ο ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσε τη μείωση της καθημερινής παραγωγής του.

Οι εξελίξεις στην τιμή του πετρελαίου

Μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών, η τιμή του πετρελαίου μειώθηκε κατά $2 περίπου. Αναλυτικότερα, η τιμή του brent κατέληξε στα $81,10 ανά βαρέλι (σημειώνοντας μείωση 2,4%), ενώ η τιμή του WTI στα $77,29 ανά βαρέλι (σημειώνοντας επίσης μείωση 2,4%). Αυτή είναι και η χαμηλότερη τιμή από τη στιγμή που ο ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσε τη μείωση της παραγωγής του.

Ο λόγος για τη μείωση της τιμής του πετρελαίου είναι απλός. Οι αγορές φοβούνται μια νέα ύφεση, η οποία θα προκαλέσει, όπως είναι φυσικό, μειωμένη ζήτηση για πετρέλαιο. Ειδικά στις ΗΠΑ, οι φόβοι είναι μεγάλοι, με τα σχετικά οικονομικά στοιχεία να δείχνουν μειωμένες επιδόσεις σε κρίσιμους τομείς. Παράλληλα, παρατηρείται και αύξηση των αποθεματικών βενζίνης, λόγω της μειωμένης ζήτησης των τελευταίων ημερών.

Η τιμή του πετρελαίου, λοιπόν, αναμένεται να συνεχίσει την ίδια πορεία και δεν προβλέπεται να σημειώσει κάποια άνοδο, παρά μόνον αν υπάρξει κάποια παρέμβαση.