Πτώση στον Nasdaq προκαλούν οι έρευνες των εταιρειών τεχνολογίας

Οι αμερικανικές Αρχές ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να ξεκινήσουν έρευνες για τους τέσσερις αμερικανικούς κολοσσούς της τεχνολογίας (Google, Amazon, Apple και Facebook), με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ένα ντόμινο εξελίξεων που έβλαψε τον δείκτη Nasdaq. Οι φόβοι για τις έρευνες αυτές προκάλεσαν μείωση στις τιμές των μετοχών των τεσσάρων εταιρειών τεχνολογίας και την ίδια πορεία τράβηξε και ο δείκτης του αμερικανικού Χρηματιστηρίου.

Όλα ξεκίνησαν από ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal, η οποία επικαλείται πηγές του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης και αναφέρει ότι σύντομα θα ξεκινήσουν έρευνες για τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας, όσον αφορά στις πρακτικές τους και σε ενδεχόμενες παραβάσεις του αντιμονοπωλιακού νόμου.

Σημαντική πτώση για τις εταιρείες τεχνολογίας

Η πρώτη που δέχθηκε το μεγάλο πλήγμα στο αμερικανικό χρηματιστήριο ήταν η Google, που είδε τη μετοχή της να χάνει το 6,12% της αξίας της. Στο ίδιο μοτίβο ακολούθησαν οι Amazon, με πτώση των μετοχών της κατά 4,64% και Facebook, με πτώση 7,51%. Μικρότερη πτώση σημείωσαν και άλλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Netflix, κατά 1,94%, και η Microsoft, κατά 3,10%. Τέλος, πλήγμα δέχθηκε και η μετοχή του Twitter, που είδε την τιμή της να μειώνεται κατά 5,52%

Όλες οι παραπάνω εξελίξεις προκάλεσαν πτώση και στην τιμή του δείκτη Nasdaq και πλέον οι επενδυτές έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους σε εξαγγελίες για τις φημολογούμενες έρευνες.