Πτώση φέρνει το άσχημο κλίμα στην ισοτιμία του GBP/USD

Οι τελευταίες εξελίξεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την πορεία του GBP/USD στην αγορά του forex είναι στο σύνολό τους άσχημες, με αποτέλεσμα να σημειώνεται συνεχόμενη, αλλά αργή πτώση στην ισοτιμία του ζεύγους. Την άσχημη διάθεση των αγορών ήρθε να χειροτερέψει και η νέα δοκιμή πυραύλου στη Βόρεια Κορέα, με αποτέλεσμα η πτώση της ισοτιμίας να συνεχίζεται και αυτή την ώρα.

Πλέον, το GBP/USD έχει πέσει κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο του 1.3000 και κυμαίνεται στα επίπεδα του 1.2991. Προς το παρόν, μάλιστα, δε φαίνονται σημάδια ανάκαμψης, αφού οι τρέχουσες και οι αναμενόμενες εξελίξεις δε μπορούν να ενισχύσουν κανένα από τα δύο νομίσματα.

Άσχημο κλίμα στις αγορές

Η νέα πρόκληση της Βόρειας Κορέας δεν ήταν η μόνη αρνητική εξέλιξη που προκάλεσε πτώση στην ισοτιμία του GBP/USD. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι συζητήσεις για το Brexit συνεχίζονται και, παρά τη νέα παράταση, όσο δεν υπάρχει συμφωνία αποχώρησης, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανακάμψει η αγγλική στερλίνα (GBP). Αντίστοιχα, στις ΗΠΑ, το δολάριο (USD) δέχεται μεγάλες πιέσεις, εξαιτίας του ναυαγίου των συνομιλιών με την Κίνα, προκειμένου να μπει ένα τέλος στον άτυπο οικονομικό πόλεμο των δύο χωρών. Και σε αυτή την περίπτωση, αν δεν ολοκληρωθούν οι συνομιλίες, δεν πρόκειται να δούμε μεγάλες διακυμάνσεις στην τιμή του USD.

Ακόμη και κάποιες επερχόμενες σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις, τέλος, που υπό κανονικές συνθήκες θα είχαν τη δυνατότητα να ταρακουνήσουν το GBP/USD, πιθανότατα θα έχουν μόνο προσωρινό αντίκτυπο στην πορεία της ισοτιμίας του ζεύγους.