Ράλι ανόδου και ρεκόρ για τη Wall Street

Το αμερικανικό Χρηματιστήριο βρίσκεται σε ράλι ανόδου από τις πρώτες ημέρες του 2018 και οι τιμές των μετοχών παρουσιάζουν στο σύνολό τους αύξηση, παρασύροντας σε επίπεδα ρεκόρ τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street. Τα ρεκόρ διαδέχονται το ένα το άλλο, με αποτέλεσμα η Wall Street να έχει κάνει το καλύτερο άνοιγμα χρονιάς των τελευταίων δεκαετιών.

Οι τιμές των δεικτών της Wall Street

Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι τρεις δείκτες της Wall Street βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ, μετά από μερικές ημέρες πορείας στο 2018. Ο Dow Jones έχει ενισχυθεί κατά 0,41% και έχει φτάσει στις 25.389 μονάδες, ο Nasdaq έχει ενισχυθεί κατά 0,09% και έχει φτάσει στις 7.163 μονάδες και ο S&P 500 έχει ενισχυθεί κατά 0,13% και έχει φτάσει τις 2.751 μονάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο S&P 500 έχει κάνει την καλύτερη εκκίνηση χρονιάς από το 1964, σημειώνοντας έξι διαδοχικά ρεκόρ!

Άνοδος λόγω αισιοδοξίας και τιμής πετρελαίου

Ο πρώτος και βασικότερος λόγος για την εικόνα που παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες η Wall Street είναι η αισιοδοξία των Αμερικανών επενδυτών. Οι εξαγγελίες για τη φορολογική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης έχουν τονώσει την αισιοδοξία αγορών και επενδυτών, ενώ και η πορεία της οικονομίας εμφανίζει θετικά αποτελέσματα. Σημαντικό ρόλο παίζουν και τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου του 2017, τα οποία αυξάνουν τη ζήτηση για μετοχές.

Παράλληλα, θετικά είναι και τα αποτελέσματα της πορείας του πετρελαίου. Η τιμή του μαύρου χρυσού έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες, με χαρακτηριστική της αύξηση του WTI, το οποίο ξεπέρασε τα $63 ανά βαρέλι. Οι οικονομικοί αναλυτές, μάλιστα, έχουν ορίσει ως ψυχολογικό όριο την τιμή των $70 ανά βαρέλι, γεγονός που δείχνει την αισιοδοξία τους και στον συγκεκριμένο τομέα της αγοράς.