Σε άνοδο βρίσκεται το EUR/GBP

Το EUR/GBP βρίσκεται σε ανοδική πορεία τις τελευταίες ώρες και έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα επίπεδα αντίστασης στο 0.9100, χάρη στις εξελίξεις που έχουν ανακοινωθεί στις σημαντικές διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών.

Το ζεύγος έχει εκμεταλλευτεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις του Brexit, αλλά και τη συμφωνία των χωρών της Ευρωζώνης για τα πακέτα στήριξης για την πανδημία, με αποτέλεσμα τις τελευταίες ώρες να βρίσκεται σε ανοδική τροχιά και να ξεπερνά το ένα ψυχολογικό όριο μετά το άλλο. Η αρχή έγινε με το όριο του 0.9000, το οποίο έφερε ακόμη μεγαλύτερη στήριξη στο ζεύγος και του επέτρεψε να ξεπεράσει ακόμη υψηλότερα επίπεδα.

Οι διαπραγματεύσεις στο επίκεντρο της πορείας του EUR/USD

Από τη μία, το ευρώ (EUR) έχει κερδίσει αρκετό έδαφος τις τελευταίες ημέρες, χάρη στην ανακοίνωση της συμφωνίας στην Σύνοδο Κορυφής. Οι συμμετέχοντες κατέληξαν στο πακέτο στήριξης 750 δις ευρώ, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να μη χάσουν την εμπιστοσύνη τους στο EUR και να το στηρίξουν στην αγορά του forex.

Από την άλλη, οι διαπραγματεύσεις της Ε.Ε. με το Ηνωμένο Βασίλειο δε μοιάζουν να ολοκληρώνονται με επιτυχία. Η διορία του Boris Johnson για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, σχετικά με τις εμπορικές συμφωνίες με την υπόλοιπη Ευρώπη, λήγει σύντομα και δεν υπάρχει καμία συμφωνία. Όπως είναι φυσικό, αυτή η εξέλιξη λειτουργεί αρνητικά για την πορεία της αγγλικής στερλίνας (GBP) και το EUR έχει καταφέρει να κερδίσει σημαντικό έδαφος εναντίον της.