Σε άνοδο η ισοτιμία του EUR/USD

Το EUR/USD ενισχύεται ξανά, με αποτέλεσμα η ισοτιμία του να έχει επανέλθει στα επίπεδα άνω του 1.1300. Ο λόγος που το ζεύγος απέκτησε νέα ορμή στις αγορές είναι το σημερινό άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, τα οποία παρουσίασαν σημαντικές απώλειες.

Αναλυτικότερα, το άσχημο άνοιγμα των αγορών προκάλεσε την άνοδο της ισοτιμία του EUR/USD από τα επίπεδα του 1.1275, στα οποία βρισκόταν τις τελευταίες ώρες. Η άνοδος αυτή έφερε την ισοτιμία του ζεύγους πάνω από τα επίπεδα του 1.1300 και απέφερε κέρδη σε όσους διατηρούσαν ανοιχτές θέσεις στην αγορά του forex στο EUR/USD.

Το πτωτικό άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων προκάλεσε την προτίμηση του ευρώ για πολλούς επενδυτές, οι οποίοι αναζήτησαν μια ασφαλή επένδυση. Το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα, άλλωστε, ενισχύεται πάντοτε όταν η εικόνα στα χρηματιστήρια της γηραιάς ηπείρου είναι αρνητική και το σημερινό άνοιγμα λειτούργησε άκρως θετικά.

Ο αγγλικός δείκτης FTSE, άλλωστε, άνοιξε με απώλειες κατά 1,16%, ενώ ο γερμανικός Dax με απώλειες 1,44%. Αντίστοιχη εικόνα παρουσίασε και ο γαλλικός CAC, ο οποίος υποχώρησε κατά 1,75%.

Η εικόνα αυτή των χρηματιστηρίων της Ευρώπης, λοιπόν, είχε ως αποτέλεσμα να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στο ευρώ και το κοινό νόμισμα να ενισχυθεί σημαντικά έναντι του δολαρίου. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την περαιτέρω μείωση της τιμής του πετρελαίου, το αμερικανικό δολάριο δέχτηκε κι άλλα πλήγματα, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση της τιμής του και την αύξηση της ισοτιμίας του EUR/USD.