Σε άνοδο η ισοτιμία του GBP/USD

Το GBP/USD ακολουθεί ανοδική πορεία τις τελευταίες ώρες, στηριζόμενο στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για τον ρόλο τoυ Κοινοβουλίου στην εφαρμογή του Άρθρου 50, το οποίο αφορά στη διαδικασία του Brexit.

Χάρη σε αυτή τη νέα εξέλιξη, η αντίδραση του GBP/USD στις αγορές ήταν άμεση και η ισοτιμία του σκαρφάλωσε αρχικά στα επίπεδα κοντά στο 1.2400. Αυτή τη στιγμή, μάλιστα, η ισοτιμία του ζεύγους έχει ενισχυθεί ακόμη περισσότερο και κυμαίνεται πάνω από τα επίπεδα του 1.2440.

Η θετική στάση που τηρούν οι αγορές έναντι του αποδυναμωμένου (ειδικά τους τελευταίους μήνες) GBP οφείλεται στο γεγονός ότι οι νέες εξελίξεις σημαίνουν πως το διαζύγιο Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρώπης θα καθυστερήσει περισσότερο από το αναμενόμενο και θα είναι οπωσδήποτε πιο “μαλακό”. Χάρη σε αυτή την προοπτική, το GBP ενισχύθηκε έναντι του USD και περιμένει την επόμενη ευκαιρία του, προκειμένου να κινηθεί ακόμη υψηλότερα.

Η ευκαιρία αυτή μπορεί να δοθεί ήδη από σήμερα, καθώς αναμένεται η συνάντηση των στελεχών της Τράπεζας της Αγγλίας, στην οποία θα κυριαρχήσει η χάραξη της μελλοντικής οικονομικής πολιτικής της. Αν το αποτέλεσμα της συνάντησης είναι η χάραξη μιας επιθετικής πολιτικής, τότε αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το GBP, με την ισοτιμία του ζεύγους να κινείται σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα.