Σε άνοδο η τιμή του πετρελαίου

Η τιμή του πετρελαίου σημειώνει άνοδο τις τελευταίες ώρες, ήδη από το απόγευμα της Τετάρτης, βασιζόμενη σε κάποια θετικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Κίνα. Παρόλο που η τιμή του μαύρου χρυσού συναντά αρκετά εμπόδια τους τελευταίους μήνες (σε αυτά συγκαταλέγονται και οι επιπτώσεις του οικονομικού πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα), τα νέα αυτά οικονομικά αποτελέσματα βοήθησαν στην άνοδό της, η οποία ξεπέρασε μέσα σε λίγες ώρες το 4%.

Αναλυτικότερα, η τιμή του Brent αυξήθηκε κατά 4,1% και βρέθηκε στα $60,68 ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του WTI αυξήθηκε κατά 4,21% και βρέθηκε στα $56,21 ανά βαρέλι. Τα κέρδη αυτά μεταφράζονται σε $2,42 και $2,27 αντίστοιχα.

Ο ρόλος της Κίνας στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου

Τα οικονομικά αποτελέσματα που προκάλεσαν την αύξηση της τιμής του πετρελαίου προέρχονται από την Κίνα, έναν από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς αργού πετρελαίου στον κόσμο. Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι ο ιδιωτικός τομέα προσφοράς υπηρεσιών της χώρας παρουσίασε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη των τελευταίων τριών μηνών μέσα στον Αύγουστο, προκαλώντας ανάπτυξη της οικονομίας και της αγοράς εργασίας.

Τα παραπάνω αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία, αν λάβουμε υπόψη ότι η Κίνα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς πετρελαίου στον κόσμο. Ειδικά μέσα στο 2019, οι ανάγκες της χώρας για πετρέλαιο αυξήθηκαν (μόνο κατά το πρώτο εξάμηνο, οι εισαγωγές πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 8,8%, ενώ και τον Αύγουστο αυξήθηκαν κατά 2,03%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα) και, όπως φαίνεται, θετικά αποτελέσματα τέτοιου είδους σημαίνουν πως οι ανάγκες της χώρας μπορεί να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.