Σε άνοδο το EUR/USD

Το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών την Παρασκευή έφερε σε άνοδο το EUR/USD, το οποίο παρέμενε τις προηγούμενες ημέρες καθηλωμένο στα επίπεδα του 1.1300. Πλέον, το ζεύγος κινείται πάνω από τα επίπεδα του 1.1400, καθώς η ισοτιμία του παρουσίασε αύξηση κατά 0,18%.

Η πρώτη ένδειξη για την ανοδική πορεία του EUR/USD σημειώθηκε προς το τέλος της λειτουργίας των αγορών την Πέμπτη, όταν το ζεύγος άγγιξε το υψηλό του 1.1412, προσπαθώντας να ξεπεράσει τα έως τώρα υψηλά του 2016. Το άνοιγμα της Παρασκευής, βέβαια, βρήκε την ισοτιμία του ζεύγους λίγο χαμηλότερα, αλλά η ανοδική τάση του είναι εμφανής.

Βασικός παράγοντας της συμπεριφοράς του EUR/USD ήταν η ανακοίνωση του δείκτη προμηθειών (PMI) της Ευρωζώνης. Τα αποτελέσματα της ανακοίνωσης ήταν πιο θετικά από όσο αναμενόταν και αυτό έστειλε σε ανοδική τροχιά το ζεύγος, ενισχύοντας σημαντικά το ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου. Το δολάριο, άλλωστε, μοιάζει αυτές τις ημέρες αγνοημένο στον τομέα των συναλλαγών, εξαιτίας της ενίσχυσης σε άλλα νομίσματα (όπως η αγγλική λίρα, μετά τα επίσης θετικά αποτελέσματα του PMI του Ηνωμένου Βασιλείου).

Οι επόμενες ανακοινώσεις, τέλος, που αναμένεται να επηρεάσουν την πορεία του EUR/USD προέρχονται από τις ΗΠΑ και αφορούν στην ανακοίνωση των θέσεων εργασίας και στα NFP (έκθεση για την μισθοδοσία εκτός γεωργικού τομέα), η οποία έχει την προοπτική να ενισχύσει το δολάριο έναντι του ευρώ, εφόσον είναι θετική.