Σε άνοδο το GBP/USD

Οι τελευταίες ώρες φαίνεται πως ευνοούν την ανοδική πορεία του GBP/USD, καθώς το ζεύγος αναμένεται να κλείσει το πρώτο κεφάλαιο της μετά Brexit περιόδου του, με την πρώτη σημαντική οικονομική ανακοίνωση που προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ιστορικού δημοψηφίσματος.

Αναλυτικότερα, οι αγορές περιμένουν σήμερα την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι ώρες που προηγούνται της ανακοίνωσης, όμως, φέρνουν σε υψηλότερα επίπεδα την ισοτιμία του ζεύγους. Αναλυτικότερα, το GBP/USD βρέθηκε χθες στα επίπεδα ανάμεσα στο 1.2878 με το 1.3053 και έκλεισε στο 1.3046, 1,29% υψηλότερα από ότι την προηγούμενη Δευτέρα. 73.

Η ανακοίνωση για την ανεργία του Ηνωμένου Βασιλείου, όμως, είναι αυτή που θα κρίνει σε μεγαλύτερο βαθμό τις επόμενες κινήσεις του ζεύγους. Οι οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν πως η ανεργία αυξήθηκε κατά 9.500 θέσεις τον Ιούλιο, αλλά πως παρέμεινε σταθερή κατά το σύνολο του τριμήνου. Εφόσον, λοιπόν, επαληθευθούν οι συγκεκριμένες προβλέψεις, τα αποτελέσματα θα κριθούν σχετικά θετικά, με αποτέλεσμα να αναμένεται μια μικρή ενίσχυση της αγγλικής στερλίνας (GBP).

Σήμερα, τέλος, αναμένεται και η δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνάντησης που είχαν τα στελέχη της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ. Τα πρακτικά αυτά ενδέχεται να υπογραμμίσουν την επιφυλακτική στάση που διατηρούν οι ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να αποδυναμώσουν έως ένα βαθμό το αμερικανικό δολάριο (USD) και να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την άνοδο του GBP/USD.