Σε άνοδο το GBP/USD

Το GBP/USD εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και αποκόμισε σημαντικά κέρδη την Πέμπτη, με αποτέλεσμα να βρίσκεται αυτή τη στιγμή πάνω από τα επίπεδα του 1.3400. Το ζεύγος νομισμάτων εκμεταλλεύτηκε την έκπληξη που προήλθε από την Τράπεζα της Αγγλίας και εξασφάλισε τα μεγαλύτερα κέρδη, από την ημέρα που ανακοινώθηκε το Brexit.

Αναλυτικότερα, οι αγορές εξεπλάγησαν από την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να διατηρήσει στα ίδια επίπεδα τα επιτόκια, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί σημαντικά το GBP και το ζεύγος να φτάσει στα επίπεδα του 1.3500. Βέβαια, οι πιέσεις επανέφεραν το ζεύγος στα επίπεδα του 1.3300, αλλά τα κέρδη που αποκόμισαν όσοι κινήθηκαν κόντρα στις προβλέψεις στην αγορά του forex ήταν αρκετά.

Η ξαφνική άνοδος του GBP/USD, μάλιστα, επηρέασε και το EUR/USD, το οποίο αρχικά κινήθηκε κοντά στο 1.1165 με 1.1170, αλλά αργότερα υποχώρησε στα επίπεδα του 1.1100.

Η σημερινή πορεία του GBP/USD, πάντως, θα εξαρτηθεί κατά κύριο λόγο από τα οικονομικά αποτελέσματα που περιμένουν οι επενδυτές από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Οι ΗΠΑ έχουν αρκετές προγραμματισμένες ανακοινώσεις για σήμερα και οι πιο σημαντικές ανάμεσά τους αναμένεται να επηρεάσουν την πορεία του ζεύγους. Τέτοιες ανακοινώσεις είναι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, τις πωλήσεις λιανικής και τον κατασκευαστικό τομέα.