Σε αναμονή βρίσκεται η τιμή του πετρελαίου

Η τιμή του πετρελαίου έχει καταφέρει να σημειώσει αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες, χάρη στην αισιοδοξία που φέρνουν οι εξελίξεις στον φαρμακευτικό τομέα. Από την πρώτη ανακοίνωση για τη δημιουργία εμβολίου έως σήμερα, η τιμή του μαύρου χρυσού έχει καταφέρει να εξασφαλίσει αρκετά κέρδη, αλλά η άνοδός της είναι συγκρατημένη, αφού οι αγορές γνωρίζουν ότι η εικόνα των μεταφορών και άλλων βιομηχανικών κλάδων δεν πρόκειται να επανέλθει σε προηγούμενα επίπεδα από τη μία ημέρα στην άλλη.

Παρά το γεγονός, πάντως, ότι η τιμή του πετρελαίου σημειώνει άνοδο τις τελευταίες ημέρες, σημειώνονται και πισωγυρίσματα, τα οποία οφείλονται στον σκεπτικισμό των επενδυτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πορεία της τιμής την Τρίτη, κατά τη διάρκεια της οποίας ανέβηκε αρκετά, αλλά τελικά υποχώρησε, εν αναμονή της λήξης της συνάντησης των μελών του ΟΠΕΚ.

Οι τελευταίες κινήσεις της τιμής του πετρελαίου

Τα μέλη του ΟΠΕΚ βρίσκονται αυτές τις ημέρες σε συνάντηση, της οποίας η διάρκεια επεκτάθηκε, εξαιτίας της διαφωνίας των συμμετεχόντων σε κρίσιμα θέματα. Οι επενδυτές γνωρίζουν ότι θα υπάρξει μια συμφωνία που θα μειώσει περαιτέρω την παραγωγή, αλλά το θέμα που τους ενδιαφέρει είναι το κατά πόσο θα μειώσει η συμφωνία την παραγωγή.

Εν αναμονή των τελικών αποφάσεων, λοιπόν, το WTI βρίσκεται αυτή τη στιγμή κοντά στα $43 ανά βαρέλι, ενώ το Brent έχει ξεπεράσει οριακά το επίπεδο του $47.50.