Σε ανοδική πορεία βρίσκεται το EUR/USD

Το EUR/USD έχει ξεκινήσει μια ανοδική πορεία τις τελευταίες ώρες, η οποία ωστόσο είναι αρκετά συγκρατημένη, καθώς ναι μεν το ευρώ (EUR) έχει εξασφαλίσει κάποια κέρδη, αλλά το αμερικανικό δολάριο (USD) δε φαίνεται διατεθειμένο να υποχωρήσει εύκολα. Οι επενδυτές, πάντως, φαίνεται να στηρίζουν το ζεύγος, το οποίο επέστρεψε σε ανοδική πορεία μετά από αρκετές ημέρες πιέσεων στην αγορά του forex.

Η πορεία του EUR/USD, πάντως, αναμένεται να κριθεί τις επόμενες ώρες, καθώς αναμένονται αρκετές οικονομικές ανακοινώσεις, και στην Ευρωζώνη και στις ΗΠΑ.

Οι προθέσεις του EUR/USD για άνοδο

Αυτή τη στιγμή, το EUR/USD κινείται ανοδικά, έχοντας φτάσει στο επίπεδο του 1.1950, και φαίνεται διατεθειμένο να ξεπεράσει το ψυχολογικό όριο του 1.2000. Άλλωστε, το EUR έχει επωφεληθεί κάποιων θετικών οικονομικών ανακοινώσεων (ειδικά από την πλευρά της Γερμανίας, της ισχυρότερης οικονομίας της Ευρωζώνης), ενώ στον αντίποδα το USD δε μοιάζει διατεθειμένο να αντεπιτεθεί, εξαιτίας των φόβων στις ΗΠΑ για μια νέα οικονομική κρίση.

Οι παραπάνω παράγοντες επηρέασαν σε κάποιο βαθμό τις κινήσεις του EUR/USD, αλλά οι οικονομικοί αναλυτές θεωρούν ότι δε μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερη άνοδο ή αντιστροφή της πορείας του ζεύγους. Για αυτό το λόγο, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις επερχόμενες οικονομικές ανακοινώσεις της Ευρωζώνης και των ΗΠΑ, οι οποίες είναι εκείνες που θα κρίνουν τις επόμενες κινήσεις του ζεύγους.