Σε ανοδική πορεία επιστρέφει το GBP/USD

To GBP/USD έχει ξεκινήσει να κινείται ανοδικά, μετά από τέσσερις περίπου συνεχόμενες εβδομάδες πιέσεων. Αυτή τη φορά, οι πιέσεις επηρεάζουν την πορεία του αμερικανικού δολαρίου (USD), με αποτέλεσμα η αγγλική στερλίνα (GBP) να έχει βρει την ευκαιρία να κινηθεί ανοδικά.

Εδώ και μερικές ώρες, λοιπόν, το GBP/USD κινείται ανοδικά και πλέον έχει φτάσει στα επίπεδα του 1.2800. Οι οικονομικοί αναλυτές θεωρούν ότι η πορεία αυτή θα συνεχιστεί και πως το ζεύγος θα εξασφαλίσει κι άλλα κέρδη. Ωστόσο, δεν αναμένεται να πραγματοποιηθούν άλματα στην πορεία του.


Οι κινήσεις του GBP/USD

To GBP/USD παρέμενε καθηλωμένο σε χαμηλότερα επίπεδα τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες περίπου, καθώς το USD είχε ενισχυθεί. Οι αγορές και οι επενδυτές έβρισκαν στο αμερικανικό νόμισμα την ασφάλεια που επιθυμούσαν και δεν ήταν διατεθειμένοι να ρισκάρουν, στηρίζοντας τα αντίπαλα νομίσματά του.

Ωστόσο, τις πρώτες ώρες της Τρίτης αυτό άλλαξε. Οι επενδυτές έχουν πλέον στραμμένο το βλέμμα τους στην Τράπεζα της Αγγλίας και στις αποφάσεις που καλούνται να πάρουν οι αρμόδιοι για την καταπολέμηση του πληθωρισμού. Οι οικονομικοί αναλυτές θεωρούν ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν για τουλάχιστον δύο φορές ακόμα μέσα στο 2023 και αυτό προκαλεί την ενίσχυση του GBP.

Ωστόσο, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν αναμένεται η ισοτιμία του GBP/USD να αυξηθεί ιδιαίτερα. Οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί και ανοίγουν ακόμα μικρές θέσεις, αναμένοντας τις εξελίξεις, κάτι που σημαίνει ότι η άνοδος του ζεύγους θα συνεχιστεί με μικρούς ρυθμούς.