Σε ανοδική πορεία το EUR/USD

To EUR/USD βρίσκεται σε ανοδική πορεία σήμερα, έπειτα από τα σκαμπανεβάσματα που παρουσίασε η πορεία της ισοτιμίας του τη Δευτέρα. Εν μέσω οικονομικών ανακοινώσεων από την Ευρώπη, το ευρώ (EUR) έχει κερδίσει έδαφος έναντι του αμερικανικού δολαρίου (USD) και κινείται σήμερα σε υψηλότερα επίπεδα.

Η χθεσινή ημέρα ξεκίνησε θετικά για όσους αγόρασαν EUR/USD στην αγορά του forex, αφού λίγο μετά το άνοιγμα των αγορών το ζεύγος κινήθηκε ανοδικά και έφτασε στα επίπεδα του 1.2345. Σύντομα, όμως, το USD ανέκαμψε και έφερε το ζεύγος στο χαμηλότερο της ημέρας, κοντά στο 1.2281. Σήμερα, όμως, το EUR/USD κέρδισε το χαμένο έδαφος και επέστρεψε στα επίπεδα πάνω από το 1.2320. Και αυτή τη στιγμή κινείται κοντά στο 1.2328.

Τα σκαμπανεβάσματα του USD

Oι περισσότερες από τις εξελίξεις που καθόρισαν τις τελευταίες ώρες την πορεία του EUR/USD αφορούσαν κατά κύριο λόγο στο USD. Η χθεσινή άνοδος της ισοτιμίας του ζεύγους οφείλεται στην επιστροφή των φόβων ενός εμπορικού πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα. Όπως είναι φυσικό, οι φόβοι αυτοί ανάγκασαν πολλούς να κλείσουν τις θέσεις τους, αυξάνοντας την ισοτιμία του EUR/USD. Η τάση αυτή, όμως, εξαντλήθηκε σύντομα και μέχρι το απόγευμα το USD κέρδισε ξανά το χαμένο έδαφος.

Σήμερα, όμως, οι επενδυτές και οι αγορές είδαν τις προβλέψεις τους για τον κατασκευαστικό τομέα της Ευρωζώνης να επαληθεύονται. Και μπορεί τα αποτελέσματα να παρουσιάζουν μείωση, αλλά η μείωση αυτή ήταν αναμενόμενη, με αποτέλεσμα το EUR/USD να μη χάσει το κερδισμένο έδαφος.