Σε ανοδική πορεία το EUR/USD

Οι δηλώσεις της Janet Yellen, προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, είχαν ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίου και την άνοδο της ισοτιμίας του EUR/USD, μετά από συνεχόμενες ημέρες πτώσης. Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις της προέδρου, η Κεντρική Τράπεζα δεν πρόκειται να ακολουθήσει προς το παρόν επιθετική πολιτική, αυξάνοντας τα επιτόκια.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι περίμεναν μια απόφαση για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων και ενίσχυση του δολαρίου διαψεύστηκαν. Το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ, μετά την αποκάλυψη των σχεδίων της Κεντρικής Τράπεζας, και το EUR/USD βρίσκεται σε συνεχή ανοδική πορεία.

Αναλυτικότερα, το ζεύγος απομακρύνθηκε με ασφάλεια από τα επίπεδα του 1.1100 και πλέον κινείται σε αυτά του 1.1300. Με τον τρόπο αυτό, όλοι όσοι έχασαν χρήματα τις προηγούμενες ημέρες στην αγορά του forex, λόγω της πτώσης της ισοτιμίας, πλέον επανέρχονται στο δρόμο των κερδών.

Από την άλλη, μπορεί το δολάριο να έχει αποδυναμωθεί, λόγω των πρόσφατων εξελίξεων, αλλά και το ευρώ έχει να αντιμετωπίσει σήμερα τη δική του δοκιμασία. Η Γερμανία θα ανακοινώσει σήμερα τον δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) του τρέχοντος μήνα και ένα αρνητικό αποτέλεσμα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την αξία του ευρώ. Κρίνοντας από την πορεία του τις τελευταίες ώρες, όμως, το EUR/USD δεν πρόκειται να επηρεαστεί σημαντικά και να αλλάξει κατεύθυνση.