Σε ανοδική τροχιά η τιμή του χρυσού

Η Τετάρτη ήταν μια πολύ καλή ημέρα για όσους έχουν επενδύσει στην τιμή του χρυσού στην αγορά του forex, καθώς το πολύτιμο μέταλλο είδε την ισοτιμία του να ανεβαίνει σε υψηλά τριμήνου, χάρη στις πιέσεις που δέχθηκε το αμερικανικό δολάριο (USD). Της ανόδου προηγήθηκε αρχικά μια μικρή πτώση, ενώ ακολούθησε άλλη μία πτώση, που έχει φέρει την τιμή του χρυσού στα $1.860 ανά ουγκιά.

Αναλυτικότερα, ξεκινώντας από τα $1.860, η τιμή του χρυσού αρχικά ακολούθησε πτωτική πορεία, η οποία το έφερε στα επίπεδα των $1.850. Μετά από λίγο, ο χρυσός δέχθηκε σημαντική στήριξη, η οποία έφερε την τιμή του στα $1.890, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών. Τα κέρδη αυτά, όμως, χάθηκαν μετά από λίγο, καθώς η τιμή του χρυσού έκλεισε χθες στα $1.860.

Η επιρροή του USD στην πορεία του χρυσού

Η τιμή του χρυσού επηρεάστηκε σημαντικά από την πορεία του USD, το οποίο βασίστηκε χθες σε μεγάλο βαθμό στα πρακτικά της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Οι επενδυτές περίμεναν τα πρακτικά του Απριλίου και η δημοσίευσή τους προκάλεσε πιέσεις στην ισοτιμία του νομίσματος. Όπως συμβαίνει, λοιπόν, και σε άλλες τέτοιες περιπτώσεις, η τιμή του χρυσού επωφελήθηκε των πιέσεων προς το USD και σημείωσε αύξηση. Πολύ γρήγορα, όμως, οι επενδυτές ξεκίνησαν να αγνοούν τις εξελίξεις, με αποτέλεσμα ο χρυσός να επιστρέψει σε προηγούμενα επίπεδα.

Όπως φαίνεται, όμως, οι πιέσεις προς το USD συνεχίζονται και, παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η τιμή του χρυσού παραμένει σταθερή, οι οικονομικοί αναλυτές θεωρούν ότι υπάρχουν περιθώρια για μια νέα άνοδο.