Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα η ισοτιμία του GBP/USD

Το GBP/USD είχε καταφέρει πριν μερικές ημέρες να βρεθεί στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών εβδομάδων, λίγο χαμηλότερα από το 1.2100, αλλά πλέον κινείται πτωτικά, καθώς οι επενδυτές (ειδικά όσοι στηρίζουν την αγγλική στερλίνα) παραμένουν επιφυλακτικοί. Η ισοτιμία του ζεύγους κινείται κοντά στο 1.2000 και οι επενδυτές αναμένουν νέες εξελίξεις, προκειμένου να αποφασίσουν προς ποια πλευρά θα κινηθούν.

Οι εξελίξεις, πάντως, δεν ευνοούν το GBP, καθώς, ειδικά στον πολιτικό τομέα, η εικόνα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ιδιαίτερα ρευστή και οι επενδυτές θα πρέπει να ξεπεράσουν τις ανησυχίες τους σε δύο διαφορετικούς τομείς, προκειμένου να στηρίξουν το GBP/USD.

Οι πρόσφατες κινήσεις του GBP/USD

Το GBP/USD κινούταν στα υψηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων εβδομάδων, κοντά στο 1.2091, αλλά πλέον η ισοτιμία του βρίσκεται πιο κοντά στο 1.2000. Οι επενδυτές έχουν αρχίσει να ανησυχούν για τις νέες εξελίξεις, κάτι που προσφέρει νέα πνοή στο αμερικανικό δολάριο (USD) και αποδυναμώνει την αγγλική στερλίνα (GBP).

Για παράδειγμα, ένα μόνιμο αγκάθι στην πορεία του GBP/USD παραμένει το θέμα του νομοσχεδίου για τις εμπορικές σχέσεις με τη Βόρεια Ιρλανδία. Το θέμα αυτό μπορεί να προκαλέσει ακόμα και εμπορικό πόλεμο ανάμεσα σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρώπη και συνεχίζει να εμποδίζει την ανοδική πορεία του ζεύγους. Παράλληλα, η αβεβαιότητα στις πολιτικές εξελίξεις του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο εξακολουθεί να αναζητά νέο πρωθυπουργό, φέρνουν νέες πιέσεις.

Και το USD, όμως, δεν έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες για άνοδο της ισοτιμίας του. Και το αμερικανικό νόμισμα δέχεται πιέσεις, οι οποίες δεν του επιτρέπουν περαιτέρω αύξηση, με αποτέλεσμα το GBP/USD να κινείται μεν πτωτικά, αλλά να μην έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα στην ισοτιμία του.