Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται το Bitcoin

Το Bitcoin δικαίωσε πολλούς επενδυτές στην αγορά του forex, που θεωρούσαν ότι θα εκμεταλλευτεί την παγκόσμια οικονομική κατάσταση και θα ακολουθήσει ανοδική πορεία. Η ανοδική πορεία των τελευταίων ωρών, όμως, έφτασε γρήγορα στο τέλος της και αντικαταστάθηκε από μια ελεύθερη πτώση, η οποία έχει φέρει πλέον την ισοτιμία του σε χαμηλότερα επίπεδα, σε σχέση με τα προηγούμενα.

Η συγκεκριμένη πτώση προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς επενδυτές, παρά το γεγονός ότι το Bitcoin είναι γνωστό για την υψηλή μεταβλητότητα της τιμής του. Αυτή τη στιγμή, πάντως, φαίνεται να έχει βρει ένα νέο επίπεδο στήριξης, κοντά στα $6.770.

Οι πρόσφατες κινήσεις του Bitcoin

Πριν μερικές ώρες, το BTC/USD βρισκόταν στα επίπεδα του 6.900, όπου συναντούσε μια ισχυρή αντίσταση. Οι συναλλαγές της Πέμπτης, όμως, του επέτρεψαν να ξεπεράσει την αντίσταση και να πραγματοποιήσει άλμα στα επίπεδα του 7.300. Σε εκείνο το σημείο, όλοι πίστεψαν πως ήρθε η ώρα του Bitcoin να κερδίσει έδαφος, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει ολόκληρο τον πλανήτη.

Ωστόσο, γρήγορα συνάντησε μια νέα αντίσταση την οποία δεν μπόρεσε να ξεπεράσει. Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει μια ελεύθερη πτώση, η οποία δε βρήκε στήριξη ούτε στο ψυχολογικό όριο του 7.000 ούτε στο χαμηλότερο 6.800. Προς το παρόν, πάντως, αναμένεται να παραμείνει στα επίπεδα κοντά στο 6.770.

Η συγκεκριμένη δεν είναι η πρώτη φορά που το Bitcoin πραγματοποίησε άλμα ανόδου ή ελεύθερη πτώση. Ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, οι επενδυτές έχουν ακόμη νωπές τις μνήμες της ελεύθερης πτώσης της 12ης Μαρτίου του 2020, που έφερε το κρυπτονόμισμα στα επίπεδα που βρίσκεται σήμερα.