Σε ελεύθερη πτώση η τιμή του Bitcoin

Η γενικότερη πτωτική διάθεση που έχει επηρεάσει σχεδόν όλες τις αγορές φαίνεται να βρίσκεται στο απόγειό της στην περίπτωση των κρυπτονομισμάτων, τα οποία τις τελευταίες ώρες έχουν χάσει μεγάλο κομμάτι της αξίας τους. Ειδικά το Bitcoin έφτασε σε σημείο που να χρειάζεται προστασία από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες συναλλαγών, όπως η Celsius Network, που ανακοίνωσε προσωρινό πάγωμα των συναλλαγών, προκειμένου να προστατέψει τις αγορές.

Συγκεκριμένα, το Bitcoin έχασε το 15% της αξίας του μέσα σε μερικές ώρες τη Δευτέρα και πλέον έχει πέσει κάτω από τα επίπεδα των $24.000, τα χαμηλότερα από τον Δεκέμβριο του 2020.

Συνεχίζεται η πτώση στην τιμή του Bitcoin

Πριν μερικούς μήνες, το Νοέμβριο του 2021, το Bitcoin βρισκόταν στα υψηλότερα επίπεδα της ιστορίας του, στα $69.000. Σήμερα, όμως, οι πτώσεις στην τιμή του είναι απανωτές και το έχουν φέρει πολύ χαμηλότερα – συγκεκριμένα στα $24.000, 66% χαμηλότερα από τα υψηλά του Νοεμβρίου. Ειδικά τις τελευταίες ώρες, το Bitcoin (μα και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα) βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, που έχει προκαλέσει πρωτοφανείς αντιδράσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλατφόρμες συναλλαγών με αντικείμενο τα κρυπτονομίσματα, όπως οι Celsius Network και Binance, αποφάσισαν τη Δευτέρα να παγώσουν προσωρινά συναλλαγές όπως αναλήψεις, ανταλλαγές και μεταφορές μέσω λογαριασμών, προκειμένου να προστατέψουν τους επενδυτές και την αγορά.

Παρόμοια εικόνα, πάντως, παρατηρείται και σε άλλα κρυπτονομίσματα. Το Ethereum, για παράδειγμα, έχει χάσει τις τελευταίες ώρες το 17% της αξίας του και βρίσκεται σε επίπεδα κατά 75% χαμηλότερα από τα υψηλά του Νοεμβρίου του 2021.