Σε ελεύθερη πτώση οι δείκτες των αμερικανικών χρηματιστηρίων

Οι βασικοί δείκτες των αμερικανικών χρηματιστηρίων πραγματοποίησαν ελεύθερη πτώση την Πέμπτη, εξαιτίας των απαισιόδοξων προβλέψεων, τόσο στο μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας όσο και σε αυτό της εξάπλωσης της πανδημίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συνεδρίαση της Πέμπτης ήταν η χειρότερη των τελευταίων τριών μηνών – η τελευταία τόσο έντονη πτώση σημειώθηκε εν μέσω της πανδημίας, τον Μάρτιο.

Τα αρνητικά ρεκόρ των δεικτών των αμερικανικών χρηματιστηρίων

Και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street παρουσίασαν σημαντική πτώση κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης. Ο Dow Jones έχασε 1.861,82 μονάδες (πτώση 6,9%) και έκλεισε στις 25.128,17 μονάδες. Ο Nasdaq έχασε 527,62 μονάδες (πτώση 5,27% και έκλεισε στις 9.492,43. Και ο S&P 500 σημείωσε πτώση 188,04 μονάδων (5,89%) και έκλεισε στις 3.002,1 μονάδες.

Οι λόγοι για την τεράστια πτώση των δεικτών των αμερικανικών χρηματιστηρίων μοιράζονται ανάμεσα σε δύο μέτωπα: αυτό της αμερικανικής οικονομίας και αυτό της εξέλιξης της πανδημίας. Στο πρώτο, οι προβλέψεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για την αμερικανική οικονομία εμφανίζονται ιδιαίτερα δυσοίωνες, με αποτέλεσμα να πανικοβάλλουν τους επενδυτές. Και στο δεύτερο, οι φόβοι για ένα δεύτερο μεγάλο κύμα της πανδημίας αναγκάζουν όσους πραγματοποιούν επενδύσεις να προσφύγουν σε πιο ασφαλείς επιλογές.