Σε επίπεδα ρεκόρ οι δείκτες των αμερικανικών χρηματιστηρίων

Ο Οκτώβριος αποδείχθηκε ένας πολύ καλός μήνας για τα αμερικανικά χρηματιστήρια και ο Νοέμβριος αναμένεται να είναι ακόμα καλύτερος, αν λάβουμε υπόψη μας τις επιδόσεις των τριών κορυφαίων δεικτών κατά την πρώτη ημέρα του μήνα. Μια σειρά από ανακοινώσεις που αφορούν στα οικονομικά αποτελέσματα των κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας, αλλά και εξελίξεις σε άλλους βιομηχανικούς τομείς έχουν φέρεις τους Nasdaq, S&P και Dow Jones σε επίπεδα ρεκόρ.

Σημαντικό ρόλο στην αύξηση (ειδικά των δύο πρώτων) δεικτών έπαιξαν οι εταιρείες τεχνολογίας, οι οποίες ανακοίνωσαν σημαντικά κέρδη κατά το προηγούμενο τρίμηνο. Η ανοδική πορεία τους και η γενικότερα αισιόδοξη ατμόσφαιρα έπαιξαν ρόλο στη συνολική άνοδο των τριών δεικτών.

Η άνοδος των δεικτών των αμερικανικών χρηματιστηρίων

Οι δείκτες των αμερικανικών χρηματιστηρίων ξεκίνησαν την άνοδό τους από τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου και αυτή κορυφώθηκε προς το παρόν την 1η Νοεμβρίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι τρεις δείκτες σημείωσαν άνοδο, φτάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones σημείωσε αύξηση 94 μονάδων (0,26%) και έκλεισε στις 35.913 μονάδες, επίπεδο ρεκόρ. Αντίστοιχα, ο Nasdaq αυξήθηκε κατά 0,63%, για να φτάσει στις 15.596 μονάδες, ενώ ο S&P 500 αυξήθηκε κατά 0,18%.

Σημαντικό ρόλο στην αύξηση των δεικτών των αμερικανικών εταιρειών έπαιξαν οι νέες οικονομικές ανακοινώσεις των κορυφαίων εταιρειών στις ΗΠΑ. Το τρίτο τρίμηνο έφερε σημαντικά κέρδη σε πολλές από αυτές, με τις εταιρείες τεχνολογίας να είναι εκείνες που κατάφεραν να ξεχωρίσουν. Ειδικά σε περιπτώσεις όπως η Tesla, τα κέρδη ήταν σημαντικά, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν οι δείκτες και να βρεθούν σε επίπεδα ρεκόρ, ήδη από την πρώτη ημέρα του Νοεμβρίου.