Σε κομβικό σημείο η ισοτιμία του Bitcoin

Το Bitcoin βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών και ειδικά πρόσφατα έχασε μεγάλο κομμάτι των κερδών του, πέφτοντας από τα επίπεδα των $11.000 στα $10.300. Ωστόσο, οι οικονομικοί αναλυτές θεωρούν ότι δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα μια μεγάλη αύξηση της ισοτιμίας του Bitcoin, εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης.

Άλλωστε, η αβεβαιότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, όχι μόνο παραμένει, αλλά ενισχύεται κιόλας, εξαιτίας της συνεχόμενης επέκτασης της πανδημίας ανά τον κόσμο. Πολλές χώρες, άλλωστε, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, ετοιμάζονται να ανακοινώσουν νέα περιοριστικά μέτρα, αν όχι νέα lockdown, με σημαντικές επιπτώσεις στις οικονομίες τους.

Οι προβλέψεις για τα επόμενα βήματα του Bitcoin

Οι αναλυτές βασίζονται σε αυτή την αβεβαιότητα που επικρατεί στις αγορές και συγκρίνουν τις κινήσεις του Bitcoin με τρεις ακόμη τιμές: του χρυσού, των χρηματιστηρίων και του αμερικανικού δολαρίου. Όσον αφορά στις δύο πρώτες τιμές, έχει παρατηρηθεί ότι το Bitcoin επηρεάζεται από τις ίδιες συνθήκες που μειώνουν τις τιμές των χρηματιστηρίων και του χρυσού, με αποτέλεσμα να αναμένεται περαιτέρω πτώση της ισοτιμίας του κρυπτονομίσματος. Παράλληλα, όμως, η ισοτιμία του επηρεάζεται και από την τιμή του αμερικανικού δολαρίου, η οποία δέχεται αρκετές πιέσεις τις τελευταίες ημέρες.

Όταν, όμως, ξεπεραστούν τα παραπάνω εμπόδια, οι αναλυτές θεωρούν ότι το Bitcoin θα βασιστεί στην αβεβαιότητα των αγορών, προκειμένου να επιστρέψει σε υψηλότερα επίπεδα και, πολύ πιθανόν, να τα ξεπεράσει.