Σε κομβικό σημείο η ισοτιμία του BTC/USD

Για μια ακόμη φορά, η υψηλή μεταβλητότητα του Bitcoin (ΒTC) λειτουργεί σε βάρος εκείνων που το εμπιστεύθηκαν για τις συναλλαγές τους στην αγορά του forex, αφού το ζεύγος BTC/USD βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, χάνοντας σημαντικό έδαφος τις τελευταίες ημέρες. Η ισοτιμία του ζεύγους ξεπερνά προς τα κάτω ψυχολογικό όριο μετά από ψυχολογικό όριο, δίνοντας επιπλέον λόγους στους πωλητές να το απαρνηθούν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το BTC έπεσε εύκολα κάτω από το όριο των $10.000 και συνεχίζει τις τελευταίες ώρες να κατρακυλά, προκαλώντας τεράστιες ζημιές σε όσους το έχουν εμπιστευθεί.

Η πορεία της πτώσης του BTC

Πριν από 24 ώρες περίπου, το BTC/USD βρισκόταν σταθερά πάνω από τα $10.000. Ωστόσο, τις τελευταίες 24 ώρες έχει χάσει περίπου το 7% της αξίας του. Σήμερα, μάλιστα, συνέχισε να κινείται πτωτικά, χάνοντας το 4% της αξίας του. Το όριο των $9.500 δεν έφερε κανένα εμπόδιο στην πτώση και πλέον το ζεύγος κινείται κοντά στα $9.360, έχοντας φτάσει στο χαμηλότερο σημείο του $9.329.

Η συμπεριφορά του BTC/USD τις τελευταίες ώρες δεν εμπνέει, τέλος, μεγάλη αισιοδοξία στους αναλυτές της αγοράς. Η πιθανότητα να επιστρέψει πάνω από το όριο των $10.000 υπάρχει, αλλά θεωρείται μάλλον απίθανη. Αντίθετα, οι περισσότεροι εκτιμούν ότι η πτωτική πορεία του ζεύγους θα συνεχιστεί, έως το ψυχολογικό όριο των $9.000, όπου πιθανότατα θα σταματήσει.