Σε κομβικό σημείο η ισοτιμία του GBP/USD

Το GBP/USD αποτελεί πρόκληση τις τελευταίες εβδομάδες για τους επενδυτές στην αγορά του forex, καθώς η ισοτιμία του έχει καταφέρει να φτάσει από τα χαμηλά επίπεδα στα υψηλά και αντίστροφα. Αυτή τη στιγμή, η ισοτιμία του ζεύγους βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα του έτους (ελάχιστες εβδομάδες μετά τα υψηλά του Μαρτίου) και σε κομβικό σημείο, καθώς οι επόμενες κινήσεις του θα κρίνουν τη μετέπειτα πορεία του.

Αναλυτικότερα, το GBP/USD βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα επίπεδα του 1.3000, όταν ελάχιστες εβδομάδες πριν βρισκόταν στο 1.3300, στα υψηλότερα επίπεδα του Μαρτίου. Στο σημείο που βρίσκεται τώρα, πάντως, οι αναλυτές της αγοράς προβλέπουν ότι πιθανότατα θα κινηθεί ανοδικά.

Οι επόμενες κινήσεις του GBP/USD

Οι επόμενες κινήσεις του ζεύγους θα κριθούν κατά κύριο λόγο από τις εξελίξεις στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού. Εκεί, το αμερικανικό δολάριο (USD) δέχεται πιέσεις, με αποτέλεσμα να ακολουθεί ελαφρώς πτωτική πορεία. Η πορεία αυτή προβλέπεται ότι θα ενισχυθεί, ανάλογα και με τις επόμενες αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Οι επενδυτές που έχουν αγοράσει GPB/USD, λοιπόν, αναμένουν τις νέες αποφάσεις στις ΗΠΑ, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, αλλά και κάποιες ανακοινώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως τα αποτελέσματα των τομέων βιομηχανικής παραγωγής και κατασκευών. Αν τα αποτελέσματα αυτά δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις, τότε αναμένεται το GBP να κερδίσει έδαφος επί του USD.