Σε νέα πτώση το EUR/USD

Μια νέα πτώση έρχεται να μειώσει ακόμη περισσότερο την ισοτιμία του EUR/USD, το οποίο ακολουθεί πτωτική πορεία τις τελευταίες ημέρες. Το ζεύγος κινήθηκε σήμερα για κάποιες ώρες κοντά στα επίπεδα του 1.1050, αλλά δεν κατόρθωσε να διατηρήσει τα κέρδη του και έπεσε στην ισοτιμία του 1.1034.

Πλέον, το EUR/USD κινείται στα επίπεδα του 1.1035, αλλά φαίνεται πως η πτωτική πορεία του δεν έχει ολοκληρωθεί και προβλέψεις κάνουν λόγο για ακόμη μεγαλύτερη πτώση της ισοτιμίας.

Οι λόγοι που το EUR/USD κινείται πτωτικά είναι αρκετοί. Η αβεβαιότητα και οι πρώτες απώλειες των αγορών, εν όψει της απόφασης του Brexit, αποτέλεσαν μεγάλο πλήγμα στην ισοτιμία του και η αρνητική εικόνα συνεχίστηκε, εξαιτίας αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων στην Ευρώπη. Παράλληλα, οι πιέσεις συνεχίζονται, όσο το USD ισχυροποιείται και όσο οι αγορές περιμένουν (με αρνητικές προβλέψεις) τις επόμενες εξελίξεις στο Brexit.

Ήδη σήμερα, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Mario Draghi, έχει προγραμματίσει κοινή συνέντευξη Τύπου με το μέλος του ΔΣ, Benoit Coeure, σχετικά με τις εξελίξεις στο Brexit και τυχόν αλλαγές στην οικονομική πολιτική της ΕΚΤ. Αυτό είναι και το μόνο γεγονός στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο που μπορεί να επηρεάσει το EUR.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, από την άλλη, αναμένονται τα αποτελέσματα για τις συνθήκες στην αγορά εργασίας στις ΗΠΑ. Παράλληλα, στον απόηχο των αποτελεσμάτων που έχουν προηγηθεί για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, η σημερινή ομιλία του μέλους της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, Esther George, αναμένεται να παίξει κάποιο ρόλο στην πορεία του USD.