Σε νέα υψηλά η μετοχή του Facebook

Η μετοχή του Facebook βρίσκεται στα υψηλότερα σημεία στην Ιστορία της εταιρείας, χάρη στις άκρως αισιόδοξες προβλέψεις για τα οικονομικά αποτελέσματα που αναμένεται να ανακοινώσουν σύντομα οι υπεύθυνοι. Τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του 2018 αναμένονται στις 25 Ιουλίου, αλλά ήδη οι θετικές προβλέψεις έχουν φέρει τη μετοχή της εταιρείας σε φρέσκα υψηλά σημεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την προηγούμενη Παρασκευή, όταν είδαν το φως της δημοσιότητας οι πρώτες προβλέψεις, η μετοχή του Facebook σκαρφάλωσε σε υψηλότερα σημεία από ποτέ. Και η θετική ορμή που έχει αποκτήσει η τιμή της παραμένει ισχυρή και αναμένεται να κορυφωθεί, στην περίπτωση που τα οικονομικά αποτελέσματα επιβεβαιώσουν τις αισιόδοξες προβλέψεις.

Πλήρη επαναφορά για τη μετοχή του Facebook

Τους τελευταίους μήνες, το Facebook είδε τη μετοχή του να δέχεται σημαντικά πλήγματα, ειδικά κατά τη διάρκεια της εξέτασης του σκανδάλου προσωπικών δεδομένων που ξέσπασε με συμμετοχή της Cambridge Analytica. Ωστόσο, η εταιρεία επέστρεψε σύντομα στην κερδοφορία και πλέον η μετοχή της βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της Ιστορίας της.

Οι προβλέψεις για τα οικονομικά αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν σύντομα οι υπεύθυνοι, άλλωστε, είναι άκρως αισιόδοξες. Μία από αυτές, η Zacks Consensus Estimate, κάνει λόγο για αύξηση κατά 44,1% στην τιμή της μετοχής της και 32,6% στα έσοδα, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη εκτίμηση, τα έσοδα της εταιρείας αναμένεται να φτάσουν στα 13,43 δις δολάρια και η τιμή της μετοχής της στα 1,75 δολάρια, όταν στο πρώτο τρίμηνο οι αντίστοιχες τιμές δεν ξεπερνούσαν τα 11,43 δις δολάρια και 1,36 δολάρια αντίστοιχα.