Σε νέα υψηλά η τιμή του χρυσού, εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας

Aν υπάρχει κάποιος κερδισμένος από την προκλητική στάση της Βορείου Κορέας και των πυρηνικών δοκιμών που πραγματοποιεί (πέρα από την εικόνα του Kim Jong-Un), αυτός είναι ο χρυσός που, πιστός στην εικόνα του ως ασφαλής επένδυση σε περιόδους κρίσης και αβεβαιότητας, έχει δει τις τελευταίες ημέρες την τιμή του να ανεβαίνει συνεχώς σε νέα υψηλά.

Οι τελευταίες εξελίξεις, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την παρουσίαση βόμβας υδρογόνου από την Βόρεια Κορέα και τις αντιδράσεις των γειτόνων της, αλλά και των ΗΠΑ, είχαν ως αποτέλεσμα η τιμή του χρυσού να αυξηθεί ακόμη περισσότερα.

Σε υψηλά 11μήνου η τιμή του χρυσού

Αναλυτικότερα, η τιμή του χρυσού βρίσκεται σήμερα στα επίπεδα του $1,335.76 ανά ουγκιά, παρουσιάζοντας αύξηση 0,1%. Η συγκεκριμένη αύξηση, όμως, έφερε την τιμή του πολύτιμου μετάλλου στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 μηνών, αποδεικνύοντας ότι οι αγορές ψάχνουν καταφύγιο στη σιγουριά που προσφέρει ο χρυσός.

Άλλωστε, τα Χρηματιστήρια ανά τον κόσμο δέχθηκαν σημαντικές πιέσεις από το πρωί της Τρίτης, με αποτέλεσμα πολλοί επενδυτές να πουλήσουν τις μετοχές τους και να στραφούν στον χρυσό. Παράλληλα, το αμερικανικό δολάριο (USD) έχασε έδαφος, εναντίον του ιαπωνικού γιεν (JPY) και του ελβετικού φράγκου (CHF).

Οι επόμενες κινήσεις των αγορών

Το USD συνεχίζει να φαίνεται αποδυναμωμένο, με αποτέλεσμα να έχει χάσει έδαφος έναντι των βασικών αντίπαλων νομισμάτων του. Και, όπως φαίνεται, είναι δύσκολο να αντιστραφεί η κατάσταση, όσο οι προκλητικές ενέργειες της Βορείου Κορέας συνεχίζονται. Ήδη, άλλωστε, έχουν κυκλοφορήσει δημοσιεύματα για τη μεταφορά ενός βαλλιστικού πυραύλου που θα αποτελέσει την επόμενη δοκιμή της χώρας. Και, όσο ο κόσμος παραμένει αβέβαιος για τις εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο τόσο οι αγορές και οι επενδυτές θα προτιμούν τον χρυσό, ενισχύοντας έτσι την τιμή του.