Σε νέα υψηλά το GBP/USD

Το GBP/USD δέχθηκε μια νέα ώθηση στην ισοτιμία του τις τελευταίες ώρες και κατάφερε να εξασφαλίσει κέρδη, τα οποία το έχουν φέρει σε νέα υψηλά σημεία. Συγκεκριμένα, η ισοτιμία του ζεύγους βρέθηκε πάνω από τα επίπεδα του 1.4100, παρά τις πιέσεις που δημιουργούνται από τη νέα ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου (USD).

Το USD, άλλωστε, φαίνεται να κερδίζει για μια ακόμα φορά έδαφος, εν όψει των φόβων για αύξηση του πληθωρισμού. Ωστόσο, οι τελευταίες εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν δώσει προς το παρόν το πάνω χέρι σε όσους στηρίζουν την αγγλική στερλίνα (GBP), με αποτέλεσμα η ισοτιμία του GBP/USD να κινείται ανοδικά.

Προβλέψεις για περαιτέρω αύξηση της ισοτιμίας του GBP/USD

Η αύξηση της ισοτιμίας του GBP/USD οφείλεται κατά κύριο λόγο στις θετικές εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από τη μία, ο πρωθυπουργός Boris Johnson φαίνεται ότι δε χρειάζεται να ανησυχεί άλλο για το ενδεχόμενο νέου δημοψηφίσματος στη Σκωτία και για τα σενάρια ανεξαρτητοποίησής της, ενώ από την άλλη, οι περιορισμοί που έφερε η πανδημία συνεχίζουν να καταργούνται. Άλλωστε, το πρόγραμμα εξόδου της χώρας από το lockdown συνεχίζεται κανονικά και πολύ σύντομα θα βρεθεί ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην κανονικότητα.

Βέβαια, το GBP (και επομένως το GBP/USD) έχει να αντιμετωπίσει ακόμα κάποια εμπόδια, τα οποία σχετίζονται κατά κύριο λόγο με το Brexit, αλλά οι εκτιμήσεις για το μέλλον της πορείας του είναι άκρως αισιόδοξες. Κάποιοι αναλυτές, μάλιστα, εκτιμούν ότι το ζεύγος θα καταφέρει να αγγίξει και τα επίπεδα ρεκόρ του 2018, στο 1.4377.