Σε νέα χαμηλά κυμαίνεται το EUR/USD

Το EUR/USD συνεχίζει να κινείται πτωτικά και έχει ήδη φτάσει στα χαμηλότερα επίπεδα της φετινής χρονιάς, αλλά και στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2017. Το ζεύγος νομισμάτων χάνει τα κέρδη του τις τελευταίες ημέρες, καθώς το ευρώ (EUR) δέχεται αρκετές πιέσεις, ενώ στον αντίποδα, το αμερικανικό δολάριο (USD) ενισχύεται, εξαιτίας των διαθέσεων των αγορών.

Αποτέλεσμα των πιέσεων που δέχεται το EUR/USD είναι η ισοτιμία του να κινείται κάτω από τα επίπεδα του 1.0780. Πρόκειται για την χαμηλότερη ισοτιμία του 2020, αλλά και για τη χαμηλότερη από τον Απρίλιο του 2017.

Σημαντικές πιέσεις δέχεται το EUR

Το EUR έχει δεχθεί αρκετές πιέσεις τις τελευταίες ημέρες, αφού τα οικονομικά αποτελέσματα που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ιδιαίτερα θετικά. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η δημοσίευση των αποτελεσμάτων της έρευνας για τις διαθέσεις των καταναλωτών στη Γερμανία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο δείκτης αναμένεται να κυμανθεί χαμηλότερα από τον αντίστοιχο του Φεβρουαρίου. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση επηρέασε αρνητικά όσους πραγματοποιούν συναλλαγές στην αγορά του forex και φέρνει νέες πιέσεις στο EUR.

Από την άλλη, το USD συνεχίζει να απολαμβάνει της προτίμησης των αγορών και των επενδυτών, εν μέσω μιας κρίσιμης οικονομικής περιόδους, κυρίως εξαιτίας των προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσει πιθανή εξάπλωση του κορωναϊού. Αν, μάλιστα, οι ισορροπίες παραμείνουν ίδιες, τότε πολλοί οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν ότι το EUR/USD μπορεί να κινηθεί ακόμη χαμηλότερα, κοντά στο ψυχολογικό όριο του 1.0750.