Σε νέα χαμηλά οι τιμές του χρυσού, του ασημιού και του πετρελαίου

Τις τελευταίες ημέρες, το αμερικανικό δολάριο (USD) κατάφερε να κερδίσει αρκετό από το χαμένο έδαφος των τελευταίων εβδομάδων, με αποτέλεσμα να επηρεάσει αρνητικά κάποια από τα προϊόντα της αγοράς του forex. Εξαιτίας της αύξησης της τιμής του δολαρίου, η τιμή του χρυσού, του ασημιού και του πετρελαίου έπεσαν σε νέα χαμηλά.

Αναλυτικότερα, η τιμή του χρυσού βρέθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι επενδυτές επιστρέφουν στο αμερικανικό δολάριο και δεν αναζητούν κάποια σίγουρη επένδυση. Εξαιτίας αυτών των κινήσεων, η τιμή του χρυσού έπεσε στα $1,317.20 ανά ουγκιά.

Ίδια πορεία ακολούθησε και η τιμή του ασημιού, η οποία βρίσκεται πλέον στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εβδομάδων, στα $16.05 ανά ουγκιά. Και η τιμή του πετρελαίου βρέθηκε επίσης πολύ χαμηλά, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε εβδομάδων, καθώς δεν ξεπερνά τα $61.50 ανά βαρέλι.

Οι συνέπειες της ενίσχυσης του δολαρίου

Το αμερικανικό δολάριο απολαμβάνει μια σταθερή αύξηση στην ισοτιμία του τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να δημιουργεί πιέσεις στις τιμές που κινούνται αντίθετα από αυτό στις αγορές. Τέτοιες τιμές είναι αυτές του χρυσού, του ασημιού και του πετρελαίου, οι οποίες έχουν πέσει αρκετά. Παράλληλα, η σημερινή εικόνα των χρηματιστηρίων ανά τον κόσμο επηρέασε ακόμη περισσότερο τις τιμές των τριών προϊόντων και τις έστειλε ακόμη χαμηλότερα.