Σε οριακά ανοδική πορεία του GBP/USD

Το GBP/USD ξεκίνησε την ημέρα από τα χαμηλότερα σημεία των τελευταίων ωρών, αλλά κατάφερε να επανακάμψει, με την πορεία του να είναι πλέον ανοδική. Ωστόσο, δεν έχει σημειωθεί κάποια σημαντική αύξηση στην ισοτιμία του προς το παρόν, καθώς αυτή παραμένει στα επίπεδα του 1.2200.

Αν και σημειώθηκε μια μικρή άνοδος, οι επενδυτές και οι αγορές αναμένουν κάποια νέα εξέλιξη, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Οι μέχρι τώρα οικονομικές ανακοινώσεις, πάντως, δεν κατάφεραν να επηρεάσουν ιδιαίτερα την πορεία του ζεύγους, η οποία είναι οριακά ανοδική.

Οι τελευταίες κινήσεις του GBP/USD

To GBP/USD ξεκίνησε από τα χαμηλότερα επίπεδα της ημέρας το πρωί, για να συνεχίσει ανοδικά και να βρεθεί στα επίπεδα του 1.2200. Η πορεία του χαρακτηρίζεται μέχρι στιγμής από μικρές κινήσεις, καθώς μπορεί η αγγλική στερλίνα (GBP) να έχει ενισχυθεί, αλλά και το αμερικανικό δολάριο (USD) μοιάζει να προχωρά στην αντεπίθεσή του.

Αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει αυτή τη στιγμή ξεκάθαρη εικόνα για το πώς θα συνεχιστεί η πορεία του ζεύγους. Αρχικά, οι αγοραστές βασίστηκαν στα αποτελέσματα της αγγλικής έκθεσης για τις θέσεις εργασίας, αλλά αυτά δεν ήταν αρκετά να διατηρήσουν την ανοδική τάση. Ακόμα και οι ανακοινώσεις των επόμενων ωρών, όπως ο δείκτης ανεργίας του Ηνωμένου Βασιλείου, δε φαίνονται ικανές να ξεκαθαρίσουν το τοπίο.

Από την άλλη, το USD έχει καταφέρει να εξασφαλίσει κάποια στήριξη, γεγονός που δεν επιτρέπει στο GBP να κερδίσει κι άλλο έδαφος. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με το γεγονός ότι το αγγλικό Χρηματιστήριο κινείται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα της ιστορίας του, το GBP αναμένεται να αντιμετωπίσει νέες πιέσεις.