Σε πιο χαμηλά επίπεδα από τον Απρίλιο το EUR/USD

Οι πιέσεις που δέχεται τις τελευταίες ημέρες το EUR/USD το έχουν οδηγήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Απρίλιο και οι επενδυτές στην αγορά του forex αναζητούν πληροφορίες και προβλέψεις για τις επόμενες κινήσεις του ζεύγους. Οι εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι η άνοδος του αμερικανικού δολαρίου (USD) έναντι του ευρώ (EUR) μπορεί να είναι προσωρινή, αφού έχει βασιστεί σε οικονομικά στοιχεία προσωρινού χαρακτήρα.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, το EUR/USD βρίσκεται στα επίπεδα του 1.1837 και αναζητά σημείο στήριξης, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω πτώση της ισοτιμίας του. Οι επόμενες κινήσεις του ζεύγους θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό από την ανακοίνωση των NFP των ΗΠΑ, για τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει οι προβλέψεις.

Υπό πίεση το EUR/USD

Οι πιέσεις που δέχεται το EUR/USD οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στα θετικά οικονομικά αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί στις ΗΠΑ και που έχουν δώσει νέα πνοή στο USD. Πολλοί, όμως, θεωρούν ότι κάποια από τα αποτελέσματα είναι πλασματικά και ότι χρήζουν μεγαλύτερης ανάλυσης. Προειδοποιούν, μάλιστα, ότι και η ανακοίνωση των NFP θα πρέπει να αναλυθεί αρκετά και να μη σταθούν οι επενδυτές στα απόλυτα νούμερα.

Από την άλλη, το EUR/USD θα μπορούσε να βρίσκεται και σε χειρότερη μοίρα. Η Ευρώπη τώρα ξεκινά να έρχεται αντιμέτωπη με τη νέα μετάλλαξη Δέλτα της πανδημίας, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την οικονομία της και να δυσχεράνει τις προσπάθειες ανοίγματος των οικονομικών και της επιστροφής στην κανονικότητα. Παράλληλα, η σύγκριση της οικονομικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ευνοεί σε μεγαλύτερο βαθμό το USD παρά το EUR.