Σε πολύ χαμηλά επίπεδα η τιμή του χρυσού

Η τιμή του χρυσού συνεχίζει την πτωτική πορεία που ξεκίνησε ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν το πολύτιμο μέταλλο συνάντησε ένα νέο επίπεδο αντίστασης στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 19 μηνών. Εδώ και μία εβδομάδα περίπου, η τιμή του χρυσού βρίσκεται σε πτωτική πορεία, η οποία την έχει φέρει πλέον στα επίπεδα των $1.958.

Υπενθυμίζουμε ότι την προηγούμενη Τρίτη, η τιμή του χρυσού είχε φτάσει στα επίπεδα των $2.071, τα υψηλότερα των τελευταίων 19 μηνών. Οι επενδυτές έσπευσαν να στηρίξουν το πολύτιμο μέταλλο, εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία. Πλέον, όμως, βασίζονται περισσότερο στην αισιοδοξία που φέρνουν οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία.

Οι τελευταίες κινήσεις του χρυσού

Παρά την άνοδο του χρυσού τις προηγούμενες εβδομάδες, οι ελπίδες για διπλωματική λύση στον πόλεμο στην Ουκρανία παρέμεναν ζωντανές και το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Οι δύο πλευρές αναμένεται να συναντηθούν και πάλι σήμερα, Δευτέρα και οι επενδυτές βασίζονται σε μια – έστω προσωρινή – λύση, προκειμένου να στραφούν σε επενδύσεις μεγαλύτερου ρίσκου.

Προς το παρόν, την προτίμηση των επενδυτών έχει εξασφαλίσει το αμερικανικό δολάριο (USD), το οποίο ενισχύεται, χάρη στην αισιοδοξία για διπλωματική λύση. Και, όσο το USD ενισχύεται τόσο η τιμή του χρυσού δέχεται πιέσεις που τη φέρνουν σε χαμηλότερα επίπεδα. Οι επόμενες συναντήσεις των αντιπροσωπιών των δύο χωρών, λοιπόν, δε θα κρίνουν μόνο το μέλλον του πολέμου, αλλά και την πορεία του χρυσού, ο οποίος ναι μεν εμφανίζεται αποδυναμωμένος, αλλά παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών.