Σε πορεία ανάκαμψης η τιμή του χρυσού

Η χθεσινή ημέρα δεν ευνόησε καθόλου όσους πραγματοποιούσαν συναλλαγές με την τιμή του χρυσού, αφού μια σειρά από εξελίξεις προκάλεσαν την απότομη πτώση της. Σήμερα, όμως, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου επανέκαμψε και επέστρεψε στα επίπεδα άνω του ψυχολογικού ορίου του $1500.

Άλλωστε, η τιμή του χρυσού κινείται ανοδικά κάθε φορά που υπάρχουν αρνητικές οικονομικές εξελίξεις και οι επενδυτές αναζητούν μια κίνηση μειωμένου ρίσκου. Τη χθεσινή ημέρα, όμως, οι ελπίδες για συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα αναζωπυρώθηκαν και οι περισσότεροι επενδυτές αποφάσισαν να στραφούν στο USD, επηρεάζοντας έτσι αρνητικά την πορεία της τιμής του χρυσού.

Επανήλθε από τα χθεσινά χαμηλά η τιμή του χρυσού

Ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους ότι οι δύο πλευρές (ΗΠΑ και Κίνα) βρίσκονται σε συζητήσεις και έχουν ήδη λυθεί κάποια σημαντικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί η αισιοδοξία για τη λήξη του οικονομικού πολέμου ανάμεσα στις δύο χώρες. Η αισιοδοξία αυτή προκάλεσε άνοδο στις αμερικανικές αγορές και το USD ακολούθησε, ροκανίζοντας έτσι την τιμή του χρυσού.

Σήμερα, όμως, η κατάσταση φαίνεται να αντιστρέφεται. Το USD δέχεται ξανά πιέσεις, τις οποίες έχει εκμεταλλευτεί ο χρυσός, προκειμένου να κερδίσει το χθεσινό χαμένο έδαφος. Η απότομη πτώση της προηγούμενης ημέρας αποτελεί πλέον παρελθόν και η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έχει επανέλθει πάνω από τα $1500.

Παράλληλα, δεν αναμένονται οικονομικές ενημερώσεις από τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα η τιμή του χρυσού να εξαρτάται αποκλειστικά από τα σκαμπανεβάσματα της ισοτιμίας του USD. Έτσι, πολλοί επενδυτές πιστεύουν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν σημερινές βραχυπρόθεσμες ευκαιρίες.