Σε προσωρινό χαμηλό έτους το EUR/USD

Το EUR/USD ξεκίνησε την ημέρα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, ανοίγοντας στην αγορά του Λονδίνου στο 1.0517, το χαμηλότερο σημείο του τον τελευταίο χρόνο. Γρήγορα, όμως, η ισοτιμία του ανάκαμψε και, ενώ εξακολουθεί να κινείται σε χαμηλά επίπεδα, δε μοιάζει διατεθειμένο να σπάσει άλλα αρνητικά ρεκόρ.

Η πτώση του EUR/USD οφείλεται στην ενίσχυση που απολαμβάνει το αμερικανικό δολάριο (USD) τις τελευταίες ημέρες. Ωστόσο, οι πιέσεις στο ζεύγος υποχώρησαν γρήγορα σήμερα, λόγω της ανακοίνωσης των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η Γερμανία. Η ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης δημοσίευσε τα στοιχεία του Ινστιτούτου IFO, σχετικά με το επιχειρηματικό κλίμα στη χώρα, και τα θετικά αποτελέσματα έδωσαν το φιλί της ζωής στην ισοτιμία του EUR/USD.

Τις επόμενες ημέρες, πάντως, δεν αναμένεται να αλλάξουν πολλά. Εξάλλου, οι αμερικανικές αγορές θα παραμείνουν κλειστές, λόγω της αργίας των Ευχαριστιών, με αποτέλεσμα ο όγκος των συναλλαγών στην αγορά του forex να μειωθεί σημαντικά και οι ανατιμήσεις στα ζεύγη νομισμάτων που περιέχουν το USD να είναι μικρές.