Σε πτωτική πορεία οι δείκτες των αμερικανικών χρηματιστηρίων

Η πτώση των κυριότερων δεικτών των αμερικανικών χρηματιστηρίων συνεχίζεται, με κύριο υπεύθυνο τις συζητήσεις σχετικά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας. Οι δείκτες κινούνται στους ρυθμούς του πακέτου στήριξης, το οποίο ακόμα δεν έχει συμφωνηθεί, ενώ οι μεγαλύτερες εταιρείες που έχουν εισαχθεί στο χρηματιστήριο ταλαντεύονται ανάμεσα σε θετικά και αρνητικά αποτελέσματα.

Οι πτώσεις που παρατηρούνται στους κυριότερους δείκτες μοιάζουν να είναι σταθερές κάθε ημέρα, αλλά παραμένουν μικρές. Το ενδεχόμενο, όμως, να μην υπάρξει συμφωνία για το πακέτο στήριξης έως μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου είναι αρκετά πιθανό και θα έχει ως αποτέλεσμα την ένταση των πιέσεων προς τα αμερικανικά χρηματιστήρια.

Οι τελευταίες κινήσεις των δεικτών των αμερικανικών χρηματιστηρίων

Και οι τρεις βασικοί δείκτες των αμερικανικών χρηματιστηρίων παρουσίασαν μικρή πτώση στο κλείσιμό τους. Αναλυτικότερα, ο Dow Jones έπεσε στις 28.514 μονάδες, μετά από απώλειες 0,58%, ο S&P έπεσε στις 3.488,67 μονάδες, μετά από απώλειες 0,66%, και ο Nasdaq έπεσε στις 11.768,73 μονάδες, μετά από απώλειες 0,8%.

Όσον αφορά στις εταιρείες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, αυτές είχαν διφορούμενα αποτελέσματα. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα στον τραπεζικό τομέα, όπου η Βank Of America έχασε 4%, ενώ η Goldman Sachs κέρδισε 0,5%. Οι οικονομικοί αναλυτές, πάντως, πιστεύουν ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου του 2020 θα υποχωρήσουν αρκετά, εξαιτίας των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η πανδημία, αλλά όχι όσο ανέμεναν οι πρώτες προβλέψεις.