Σε πτωτική πορεία παραμένει η τιμή του Bitcoin

Το Bitcoin φαίνεται πως θα ολοκληρώσει τη χρονιά κάτω από πίεση (όπως πέρασε, άλλωστε, και το μεγαλύτερο κομμάτι του 2022), καθώς αυτή τη στιγμή οι αγοραστές προσπαθούν να κρατήσουν την ισοτιμία του πάνω από τα $16.000. Οι νέες πιέσεις προς το κρυπτονόμισμα έχουν φέρει την τιμή του κάτω από τα $16.500 και μπορούν να επεκταθούν ακόμα περισσότερο, προκαλώντας νέες απώλειες.

Οι απώλειες έχουν αποτελέσει ένα συνηθισμένο μοτίβο μέσα στο 2022, χρονιά κατά την οποία το Bitcoin έχασε περίπου το 63% της συνολικής αξίας του. Ειδικά, αν συγκρίνουμε τη σημερινή τιμή με το ρεκόρ των $69.000 που σημειώθηκε το Νοέμβριο του 2021, η πτώση ξεπερνά το 77%.

Οι νέες πιέσεις προς την τιμή του Bitcoin

Όπως και τις προηγούμενες ημέρες, λοιπόν, έτσι και τώρα το Bitcoin δέχεται πιέσεις από τους πωλητές. Παράλληλα, προέκυψε άλλη μία εξέλιξη που προκαλεί ανησυχία στο σύνολο της αγοράς των κρυπτονομισμάτων. Συγκεκριμένα, ο κλάδος κλονίζεται από άλλη μία αίτηση πτώχευσης, εκείνη της εταιρείας εξόρυξης Bitcoin Core Scientific. Η συγκεκριμένη ευθύνεται περίπου για το 10% του συνόλου της υπολογιστικής ισχύος για τη διασφάλιση του δικτύου του Bitcoin και, όπως είναι φυσικό, μια τέτοια εξέλιξη επηρεάζει σημαντικά την πορεία του κρυπτονομίσματος.

Με άλλα λόγια, το 2022 φαίνεται πως θα ολοκληρωθεί για το Bitcoin όπως ακριβώς άρχισε (και συνεχίστηκε). Με έντονες πιέσεις που ενδεχομένως φέρουν ακόμα χαμηλότερα την τιμή του.